20 dagen rondreis Zuid-Afrika

20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De magie van Afrika in 20 dagen. 3 weken.

20 dagen rondreis Zuid-Afrika
Drie weken. 20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De magie van Afrika in 20 dagen.

De magie van Afrika Groepsreis 20 dagen. 3 weken.

20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De Magie van Afrika. Een magistrale rondreis door het ruige noorden en het Krugerpark. Mischien wel de mooiste reis die wij aanbieden. Als je Afrika wilt zien en wilt ervaren. Dan is dit de reis die je moet gaan maken.

In onze Zuid-Afrika reizen gaan wij altijd van de gebruikelijke en gebaande paden af.

In deze rondreis gaan wij nog een extra stapje verder. Bijna 3 weken lang.

Wij laten jou de mooiste plaatsen zien in Zuid-Afrika en de beste Zuid-Afrika ervaringen meemaken. Wij gaan net die ene extra stap verder, veeleisend voor ons en voor jouw Zuid-Afrika 20 dagen groepsreis.Wij gaan altijd door en stoppen absoluut niet voordat jouw Zuid-Afrika reis helemaal perfect is.

Groepsreizen Zuid-Afrika

De Magie van Afrika. Groepsreis 20 dagen

€ 2495

Vertrek Maart, Mei en Oktober

Ongerepte en ongestoorde natuur. Dit is geen rondreis, dit is bijna een expeditie.

Ontdek de magie van Afrika in 20 dagen. Afrika zoals Afrika moet zijn. Ga met ons op expeditie in Zuid-Afrika. Deze reis in deze vorm kun je nergens anders vinden. Wij ontwijken de drukte en zoeken de echte wildernis en natuur.

Deze reis is voor de echte liefhebbers. Deze reis staat vol met natuur, cultuur, excursies en Afrikaanse bijzonderheden.

Verwacht dan ook geen super strakke planning. Elke dag is een verrassing en een avontuur. De doelen staan uiteraard vast maar de volgorde en invulling kan fluctueren al na gelang de dag verloopt. Als je van avontuur houdt dan is dit de Zuid-Afrika reis voor jou.

Deze reis is voor natuur , rust en ruimte en Afrika liefhebbers. Je zult op heel veel locaties geen massa toerisme zien. Wat je wel gaat zien en mee
maken is hoe Afrika vroeger was en hoe het altijd zou moeten blijven.

Deze 20 daagse rondreis is met recht een echte liefhebbers reis. De Magie van het echte Afrika, het is er nog!

senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika
Drie weken. 20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De magie van Afrika in 20 dagen.

Zuid-Afrika is het mooiste land ter wereld. Alle landschappen van de wereld zijn vertegenwoordigd. Niet voor niets de regenboog natie.

Laat jou verrassen door veelzijdig Zuid-Afrika Elke Zuid-Afrika reis is weer een ontdekkingstocht als nooit tevoren

20 dagen rondreis Zuid-Afrika. Deze 20 daagse groepsreis is inclusief:

  • Ophalen vanaf de luchthaven vanaf Johannesburg
  • Eerste overnachting in Johannesburg (Kempton Park)
  • Alle accommodaties op basis van logies en ontbijt. (Behalve het verblijf in het Kruger Park, deze is op basis van logies)
  • Excursies zoals omschreven
  • Vervoer met chauffeur / gids

Exclusief in deze groepsreis van 20 dagen is:

  • Vliegticket
  • Overige maaltijden en drankjes
  • Entrees Nationale Parken
  • Persoonlijke uitgaven
Ontdek Zuid-Afrika 20 dagen groepsreis

De Magie van Afrika

20 dagen rondreis Zuid-Afrika

20 dagen rondreis Zuid-Afrika. Route met een korte samenvatting van activiteiten

Dag 1: Aankomst Johannesburg, overnachting Johannesburg (Kempton Park)

Deze dag kom jij aan op het vliegveld van Johannesburg en de chauffeur / gids staat in de aankomsthal persoonlijk te wachten om jou naar het eerste overnachting’s adres te brengen bij Johannesburg (Kempton Park) waar je even kunt bijkomen van de vliegreis en van een goede nachtrust kunt gaan genieten voordat jij vertrekt de volgde morgen naar het ongerepte noorden en de reis echt helemaal gaat beginnen.

Dag 2: Vertrek Johannesburg, naar Marakele / Waterbergen Nationaal Park,

overnachting Thabazimbi. Na het ontbijt vertrekken we, en ga je richting het noorden van Zuid-Afrika. Het doel deze dag is het Nationale Park Marakele ook wel waterbergen genoemd. Diep in de Limpopo provincie is dit prachtige en relatief onbekende wildpark verscholen.

Dit wildpark zal de eerste kennismaking zijn voor jou met de Big 5 in zijn natuurlijke omgeving. Marakele staat vooral bekend vanwege de roze bergen die over alles uitsteken en die de grootste gieren kolonie van de wereld die zich daar bevindt.

Erg mooi en zeer interessant. Limpopo is een mooie en grote provincie. Het beeld wat veel mensen hebben van Afrika met savannes, bush en vol met willdife is grotendeels gebaseerd op deze provincie.

Dag 3: Marakele / Waterbergen Nationaal Park, overnachting Thabazimbi

Er wacht jou vandaag een Big 5 Sunset Safari in een open auto in Marakele Nationaal Park. Samen met een ranger van het park gaan we op zoek naar de big 5 en deze onverwacht mooie omgeving verkennen.

Maar voor de safari gaan we een bezoek brengen aan de gierenkolonie boven op de Kransberg. Het is heerlijk om in dit rustige en niet bij de massa bekende wildlife reservaat te verblijven. Genieten ten top.

Dag 4: van Marakele naar Polokwane, overnachting Polkwane

Vertrek Waterbergen richting het uiterste noorden. Om de reis naar het grensgebied bij Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika niet te lang te maken hebben we een overnachting vlakbij Polokwane. Mooie rondrit door de prachtige Limpopo provincie. Niet te lang en mooi op tijd kom je aan in Polokwane

Dag 5: Polokwane, naar Mapungubwe Nationaal Park, overnachting Musina

Vandaag gaan we naar het desolate grens gebied van Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Alleen gescheiden door de machtige Limpopo rivier. Mapungubwe Nationaal Park is een beleving op zich. Dit is het meest ongerepte en desolate deel van Zuid-Afrika.

Ook dit is Big 5 gebied. Ruig, ongerept en ongestoord Afrika. Mapungubwe is onze favoriete plaats in Zuid-Afrika. Het heeft iets magisch en betoverend’s. Niet voor niets was hier een van de eerste oude Afrikaanse koninkrijken hier gevestigd.

Honderden jaren geleden is het Koninkrijk Mapungubwe verloren gegaan maar de sfeer van het oude Afrika is hier nog heel duidelijk te voelen.

De geur van de bush is als een parfum die blijft hangen en van ongekende schoonheid.

Dag 6: Mapungubwe Nationaal Park, overnachting Musina

We gaan het park verkennen en onder andere naar de plaats van het oude vergane koninkrijk van Mapungubwe. Ook gaan we een bezoek brengen aan de limpopo rivier die het park min of meer verdeeld met de parken in Botswana en Zimbabwe. Grote kans op hele grote kuddes Olifanten.

Devergezichten van deze oer Afrikaanse omgeving zijn een lust van het oog. Helemaal Out of Africa. Als je zin hebt kun je het Mapungubwe museum gaan bezoeken. Als je de tijd hebt sla dit dan niet over.

Erg interessant om de oude geschiedenis van Afrika te ontdekken ten tijd de dat wij als Europeanen nog in de donkere middeleeuwen waren. Hier werd destijds al handel gedreven met het oosten en delen van Azië.

Dag 7: Relax dag Mapungubwe, overnachting Musina

Het ontwaken van de ongerepte natuur in Afrika is de mooiste beleving die er is. Sta zo vroeg mogelijk op en zie de zon opkomen en de dag dieren
wakker worden terwijl de nachtdieren gaan slapen. In de loop van de ochtend ga je een bezoek brengen aan Mapungubwe Nationaal park. Je gaat een rondrit maken en van spectaculaire vergezichten en landschappen genieten.

De machtige Limpopo rivier bezoeken en genieten van het uitzicht van de Limpopo Valley. Geen haast, geen stress. De ongerepte natuur en jij. Mooier wordt het niet. Deze streek is magisch en heeft een eeuwen oude cultuur wat terug gaat naar het verloren Koninkrijk van Mapungubwe. Zie, hoor, ruik en voel de magie van het oude Afrika.

Dag 8: Heritage Tour Mapungubwe, overnachting Mapungubwe

Vandaag kom jij alles te weten. Over het koninkrijk Mapungubwe, De monomotapa en de regen koningin. Deze dag is magisch. De rest van de dag is een suprise.

Wel is het zeker dat deze dag de mooiste en indrukwekenste van allemaal zal zijn..

Dag 9: Vertrek Mapungubwe, overnachting Shingwedzi (Krugerpark)

We gaan via de noordgrens van Zuid-Afrika met Zimbabwe naar het uiterste noorden van het Krugerpark. Het zogenaamde Pafuri gebied. Wij gaan het Krugerpark binnen bij Pafuri Gate de meest noordelijke gate van het Krugerpark. waar we twee nachten zullen verblijven in Shingwedzi Restcamp.

Het Pafuri gebied is de regio van het Krugerpark waar je nog dieren kunt vinden die elders bijna niet meer aanwezig zijn. Zoals Sable
Antilopen, Tsetsebee en de grootste concentratie van verschillende vogels van het Krugerpark.

Ook is dit Baobab country. Heel veel oude grote Baobabs die het landschap sieren. Shingwedzi is een wildlife haven met heel veel wildlife waar Afrika zo bekend om staat. Een fijn en niet te groot kamp.

Dag 10: De 20 dagen rondreis Zuid-Afrika is halverwege.. Shingwedzi (Krugerpark), overnachting Shingwedzi

In de ochtend gaan wij alvast met jou rond het kamp op zoek naar de Big 5. Je kunt tenslotte nooit weten. Wij gaan langs de Shingwedzi rivier tot aan de grens met Mozambique. Mooie rit en een goede kans op spotten van de Big 5.

Later op de dag heb jij een sunset safari met een ranger van het Krugerpark in een open auto in dit geweldig mooie gebied.

Dag 11 Shingwedzi (Krugerpark) naar Letaba, overnachting Letaba (Krugerpark)

Je blijft vandaag de hele dag in het Kruger Park. Wij gaan op ons gemak een dagtocht maken door het Kruger Park en zullen later op de dag in Letaba aankomen. Letaba is een erg mooi kamp. Zeer mooi gelegen aan de Letaba rivier.

In Letaba vindt je ook het olifanten museum. Je hebt tijd voldoende om dat te gaan bezoeken. Het is zeker een aanrader.

Dag 12: van Letaba naar Hoedspruit, overnachting Hoedspruit

Je verlaat het Krugerpark bij Phalaborwa Gate en hebt een geweldige reisdag voor de boeg. In de ochtend gaan wij dwars door het krugerpark en in de middag via de westgrens naar Hoedspruit. Alle facetten van de Zuid-Afrikaanse savanne komen voorbij.

Je bent op weg naar de Blyde River Canyon vandaag en je zult de bergen van de Noordelijke Drakensbergen langzaam voor je op zien doemen. Mooie rit en zeer de moeite waard.

Dag 13 Panorama route (Blyde River Canyon), overnachting Hoedspruit

De Blyde River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld waar wij diverse stops zullen maken. En u onder andere, de drie rondavels, burkes luck potholes, Gods Window en de Lisbon Falls laten zien.

Ergens in de middag zullen wij aankomen in Graskop waar als u dat wilt u pannenkoeken kunt gaan eten in het beroemdste pannenkoekenhuis ter wereld (Harry’s Pancakes) Na graskop dalen wij weer af naar het laagveld en gaan terug naar de Lodge in Hoedspruit.

Tijdens de terugreis zien je een glimp van het leven van de Afrikaanse mensen van tegenwoordig. Wij rijden via een van de grootste thuislanden van Zuid-Afrika. je komt ogen te kort vandaag!

Dag 14 HESC, overnachting Hoedspruit

Een heus dieren opvang centrum ga je bezoeken vandaag. Het is net een safari. In een open safari auto rijdt je door het opvangcentrum en krijg je uitleg over het centrum. Hoe het gaat met wildlife in Zuid-Afrika en wildlife in het algemeen.

HESC (Hoedspruit Endangered Spiecies Center) is ooit begonnen als een opvang en beschermings centrum voor de cheetah. INmiddels is het een hele operatie geworden. Vele dieren die in nood zijn geraakt vinden hier een plekje.

Dag 15: via het Krugerpark naar Marloth Park, overnachting Marloth Park

Ondanks dat deze dag een reisdag is, is het meer dan de moeite waard. Dwars door het Krugerpark en wie weet kom je de Big 5 tegen onderweg. Je gaat het Krugerpark binnen bij Orpen Gate of Phabeni Gate al na gelang het is gelukt om vroeg op te staan.. via mooie stops en een aantal Restcamps ga je naar Crocodile Bridge. Crocodile Bridge is de meest zuidelijke uitgang vlakbij de grens met Mozambique. Niet ver van de uitgang bevindt zich Marloth Park.

Dag 16: Marloth Park, overnachting Marloth Park

Min of meer een relaxte dag in Marloth Park. Wij nemen jou mee op een riverdrive langs de Crocodile River wat de scheidslijn is tussen Marloth Park en het Krugerpark. Er valt altijd wel wat te zien. Misschien heb je geluk en zie een grote kudde olifanten drinken of spelen in het water. Verder kun je relaxen in de Safari Lodge.

Dag 17: Marloth Park, overnachting Marloth Park

Je gaat naar de grens met Swaziland. Op de grens bevindt zich Matsamo Cultural Village van de Swazi stam. Daar krijg je een culturele zang,dans en drum show te zien. Regelmatig wordt deze familie uitgeroepen tot beste culturele show van Zuid-Afrika. als je wilt kun je hier in buffetvorm genieten van traditioneel eten (erg lekker).

Dag 18: Marloth Park, overnachting Marloth Park

Vandaag staat er een sunset drive op het programma in het Krugerpark. Je wordt opgehaald van de safari Lodge in een open safari auto en gaat de zonsondergang meemaken in het Krugerpark. Je vertrekt met daglicht en komt in het donker weer terug. Een hele bijzondere ervaring en zeer de moeite waard. Rondrijden in het Krugerpark heeft iets speciaals ook omdat dit het tijdstip is samen met de vroege ochtend dat de meeste dieren actief zijn.

Dag 19: Jane Goodall Chimp Eden, overnachting Martloth Park

Voordat je weer terug gaat naar jouw normale leven. De wildernis achter je laat mag een bezoekje aan Jane Goodall Chimp Eden niet ontbreken. Vandaag ga je daar dan ook een kijkje nemen. Heel interesant en een hele goede zaak.

Dag 20: terugreis naar Johannesburg de 20 dagen rondreis Zuid-Afrika zit er op….

De laatste dag is aangebroken en we verlaten Marloth Park en de savanne en we gaan terug naar de luchthaven van Johannesburg. Waar we tussen drie en vijf zullen aankomen.

Goedkope Zuid-Afrika Reizen
Drie weken. 20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De magie van Afrika in 20 dagen.

20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De magie van Afrika in 20 dagen.

Reis met ons rond tijdens jouw vakantie in Zuid-afrika

In het Engels

3 weken. 20 dagen rondreis Zuid-Afrika. De magie van Afrika in 20 dagen.

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zuid-Afrika reizen doe je met Ntshava Safaris