Blinden slechtzienden safari Zuid-Afrika reis

Blinden slechtzienden safari rondreis Zuid-Afrika

Blinden slechtzienden safari rondreis Zuid-Afrika. Het is mogelijk voor mensen met een visuele beperking om ook op safari te gaan in Zuid-Afrika. Met een beetje aanpassingen en een dosis gezond verstand kom je een heel eind. Wij kunnen het weten want wij reizen vrij regelmatig met mensen met een visuele beperking.

Blinden slechtzienden safari Zuid-Afrika

Safari Zuid-Afrika voor visueel beperkte mensen

14 dagen € 1795

Met chauffeur / gids

14 daagse Safari reis Zuid-Afrika voor blinden of slechtzienden

Bij een bezoek aan Zuid-Afrika gebruik je al jouw zintuigen. Afrika moet je voelen, ruiken, horen en beleven. Het is niet alleen een kwestie van zien.

Er is zoveel meer dat een Safari in Zuid-Afrika uniek en bijzonder maakt.

In deze rondreis speciaal voor blinden en slechtzienden zitten veel interactie momenten verwerkt. Naast de genoemde excursies zijn er meerdere ervaringen met mensen en dieren die gebaseerd zijn op interactie en beleving die niet in de samenvatting zijn vermeld omdat deze spontaan gebeuren of ter plekke worden geregeld vanwege het telkens anders zijn.

Wij proberen altijd wel om iets speciaals en onvergetelijks in onze Safari reizen te verwerken doordat wij veel contacten onderhouden met locale wildlife artsen en wildlife projecten.

Tijdens jouw reis kunnen we in overleg met jou eventueel Barbecues organiseren in de bush en kampvuur maken voor de avonden.

Blinden slechtzienden safari Zuid-Afrika. Safari en reizen in Zuid-Afrika is een compleet avontuur zoals nergens anders ter wereld kan.

De  gekwalificeerde gids zal jou overal begeleiden en waar nodig vertalen en jou verder informeren en helpen waar hij / zij kan tijdens deze Safari reis door Zuid-Afrika.

Let op! Deze safari reis is zonder persoonlijke begeleiding. Daar zul jij zelf voor moeten zorgen. Ook is het heel fijn voor jou dat je een bekend en vertrouwd iemand bij jou hebt als je op safari gaat in Zuid-Afrika.

Uiteraard helpen wij mee waar wij kunnen. Dat zal nooit een probleem zijn. Wij hebben inmiddels al een redelijk aantal jaren ervaring met het reizen met blinden en slechtzienden.

Route met een samenvatting van de activiteiten. Blinden slechtzienden safari Zuid-Afrika

Dag 1: Aankomst Johannesburg, overnachting Johannesburg.

Deze dag kom je aan op het vliegveld van Johannesburg en jouw privé gids voor deze safari reis staat op jou te wachten in de aankomsthal.

Hij brengt jou naar jouw eerste overnachting adres in Johannesburg waar je even kunt bijkomen van de vliegreis en van een goede nachtrust kunt gaan genieten voordat je vertrekt de volgde morgen naar het ongerepte noorden van Zuid-Afrika en de rondreis avontuur echt gaat beginnen.

Als jij vroeg in de ochtend arriveert kunnen wij eventueel een bezoek aan het Apartheids museum en Soweto organiseren voor later op de dag. (meerprijs €55,- p.p.)

Dag 2: Vertrek Johannesburg, overnachting Marakele / Waterbergen Nationaal Park.

Na het ontbijt vertrek je richting het noorden van Zuid-Afrika. Het einddoel van deze dag is het Nationale Park Marakele ook wel Waterbergen genoemd.

Diep verscholen in de Limpopo provincie is dit prachtige en relatief onbekende Big 5 wildpark verscholen. Marakele zal de eerste kennismaking zijn voor jou met de Big 5. Marakele staat ook bekend vanwege de roze bergen die over alles uitsteken en die de grootste gieren kolonie van de wereld herbergt.

Een mooiere start van jouw Safari reis kun je haast niet hebben.

Dag 3: Marakele / Waterbergen Nationaal Park, overnachting Marakele / Waterbergen.

Je verblijft vandaag bij het Nationale Park Marakele en gaat een Big 5 Safari maken in een open auto. Samen met een ranger van het park ga je op zoek naar de big 5. En jouw eerste echte Safari is een feit.  

Ook ga je deze dag een bezoek brengen met ons aan de grootste gierenkolonie van Zuid-Afrika boven op de roze kransberg.

Je maakt kennis en krijgt jouw eerste uitleg over de bijzondere wereld van Afrika en de bush.

Dag 4 vertrek Marakele / Waterbergen, overnachting Polokwane

Om de reis naar Mapungubwe niet te lang te maken hebben we een tussenovernachting in Polokwane. Het vroegere Pietersburg. Net buiten de stad hebben wij een erg mooie overnachtingplaats gevonden. Je gaat slapen bij vroegere missionarissen. Hoe gaaf is dat?

Dag 5: vertrek Polkowane, overnachting Mapungubwe Nationaal Park.

Deze dag ga je naar het grens gebied van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Botswana ligt het meest ongerepte en onverstoorde Nationale park van Zuid-Afrika. Mapungubwe.

Vermeld op de Unesco wereld erfgoed lijst. Alleen gescheiden door de machtige Limpopo rivier. Mapungubwe Nationaal Park is een beleving op zich.

Dit is het meest ongerepte deel van Zuid-Afrika. Ook dit is Big 5 gebied. Ruig, ongerept en ongestoord Afrika. Mapungubwe is onze favoriete plaats in Zuid-Afrika.

Het heeft iets magisch en betoverends. Je zult hier de oude historie van het echte Afrika voelen in alle vezels van jouw gehele lichaam.

’s Avonds maken wij een gezellig kampvuur en gaan wij genieten van de verhalen over Afrika met en de geluiden van de bush op de achtergrond.

Dag 6: Mapungubwe Nationaal Park, overnachting Mapungubwe.

Je gaat het Mapungubwe park verkennen en op zoek naar de overblijfselen van het oude vergane koninkrijk van Mapungubwe.

Toen wij in Europa nog in de donkere middeleeuwen leefden werd hier al handel gedreven met Azië en het midden oosten. Het koninkrijk van Mapungubwe is al honderden jaren uitgestorven maar de sfeer is er nog steeds. Midden in de wildernis voel je de oude cultuur van Afrika. 

Tijdens onze zoektocht gaan we een bezoek brengen op een magische plek aan de limpopo rivier die het park min of meer verdeeld met de wildparken in Botswana en Zimbabwe.

Grote kans op het meemaken van hele grote kuddes Olifanten die de rivier oversteken waar je al jouw zintuigen voor zult gebruiken. Hier is de magie van Afrika op zijn grootst.

Als je wilt kun je ook vandaag het historisch Mapungubwe museum bezoeken waar je oude overblijfselen vindt uit vroegere Afrikaanse tijden.

Dag 7: Vertrek Mapungubwe, overnachting Shingwedzi (Krugerpark)

We gaan zoveel mogelijk door de wildernis via de noordgrens met Zimbabwe naar het uiterste noorden van het wereld beroemde Krugerpark. Het zogenaamde Pafuri gebied.

Wij gaan hier het Krugerpark binnen bij Pafuri waar we twee nachten zullen verblijven in Shingwedziia Restcamp. Dit is het ruigste deel van het Krugerpark. Waar nog dieren voorkomen die je bijna nergens anders tegen kunt komen zoals hele grote Sabel Antilopen, en het snelste antilope ter wereld de Tsetsebe, ook een grote antilopen soort.

Het Pafuri gebied wordt ook wel de botanische tuin van het Krugerpark genoemd. Veel planten en bomen soorten komen alleen nog maar hier voor. Vooral het Fevertree bos is erg indrukwekkend net zoals de vele oude Baobab bomen die in deze regio veel te vinden zijn.

Dag 8 Shingwedzi, overnachting Shingwedzi

Je gaat in de vroege avond op Big 5 Safari door dit noordelijkste deel van het Krugerpark in een open auto. Ook het bezoeken van het grensgebied met Mozambique wordt hierbij niet vergeten.

De gewapende ranger in zijn open safari auto zal jou veel uitleg geven over dit bijzondere leefgebied en de dieren die hier voorkomen. Heel spannend en enerverend. Ook zorgt hij voor interactie waar mogelijk. Je voelt en vooral ruikt de bush op en top.

De geur van de bush vergeet je nooit meer. Het is als een parfum die voor altijd blijft hangen. In de morgen kun je een bezoek brengen aan het Olifanten museum in Letaba. (zeker doen) Hier krijg je een indruk van de grootste der grote olifanten die in dit deel van het park rondstruinen en rondgelopen hebben.

Er zijn onder andere van de 11 oudste uit het recente verleden de slagtanden hier tentoongesteld. De slagtanden zijn tussen de 2 en 3,5 meter lang.

Dag 9 Vertrek Shingwedzi, overnachting Hoedspruit

Je verlaat  en met een uitgebreide rondrit door het noordelijke deel van het Krugerpark ga je naar het wat meer Centraal gelegen Hoedspruit. We maken nog diverse stops op bijzondere plaatsen in het park uiteraard als er wat te beleven valt op weg naar de uitgang.

Je overnacht in een country Estate tegen de rug van de Noordelijke Drakensbergen aan.

Dag 10: Hoedspruit, Overnachting Hoedspruit.

Vandaag ga je een rehabilitatie centrum bezoeken voor wilde dieren die door menselijke oorzaak in de problemen zijn geraakt. Verschillende interactie momenten zijn mogelijk zoals bijvoorbeeld met een cheetah en verschillende grote roofvogels. Er zijn Leeuwen, Hyena’s, en meer.

Erg leuk en heel bijzonder.

Dag 11: Vertrek Hoedspruit, overnachting Marloth Park.

Redelijk op tijd in de ochtend verlaat je Hoedspruit met weer een dag vol interactie en avontuur. Vandaag ga je olifanten ontmoeten van heel dichtbij. Je krijgt ruim de gelegenheid voor speciale interactie met grote olifanten.

Dit is waarschijnlijk jouw hoogte punt van de hele reis. Het is ongelofelijk wat deze enorm grote dieren toelaten en hoe voorzichtig ze zijn.

Deze interactie met deze bijzondere dieren is een ervaring op zich.

Verder gebruiken wij de dag om rustig aan en zonder haast naar Marloth Park te gaan. Op de rand van het Krugerpark verblijf jij de komende dagen.

Marloth Park wordt alleen gescheiden met het Krugerpark door de rivier. Dit is de enigste grens. Het verblijf midden in de bush met de dieren van Afrika om je heen blijft speciaal en is altijd bijzonder.

Dag 12 Marloth Park, overnachting Marloth Park.

Aan het einde van de middag gaan we naar de grens met Swaziland. Een speciaal gebouwd cultureel Swazi dorpje waar een zang, dans en drum show wordt verzorgd (inclusief traditioneel eten).

Je ervaart de geschiedenis van Afrika aan de hand van zang en dans in een traditionele omgeving. Als je wilt kunnen wij voorafgaand aan deze avond een huidig township bezoeken waar je kennis kunt maken met de huidige bewoners van Afrika.

Hier zul jij zeer welkom zijn en de bewoners zijn trots op het feit dat jij de moeite neemt om je te verdiepen en kennis te maken met het Afrikaanse leven van nu. Heel bijzonder en zeer aan te raden.

Dag 13 Marloth Park, overnachting Marloth Park

Rustdag

Dag 14 Vertrek Marloth Park, Terug naar de luchthaven

Jouw laatste dag in Zuid-Afrika is aangebroken en we verlaten het Kruger Park. Vandaag gaan we op ons gemak terug naar de luchthaven van Johannesburg. Waar we rond een uur of vier zullen aankomen.

Jouw Safarireis is helaas voorbij…

Mapungubwe Nationaal Park
Blinden slechtzienden safari Zuid-Afrika reis

Reis met ons door Zuid-Afrika tijdens jouw vakantie

Ntshava Safaris

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zuid-Afrika reizen doe je met Ntshava Safaris