Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

De 7 beste duik locaties van Sodwana Bay in Zuid-Afrika

1: Stringer

Kwalificatie: Open water, Maximale diepte, 15m, Gemiddelde diepte, 10m

Het mag dan wel niet zo groot zijn, echter dit ondiepe rif tussen het Quarter Mile en Two Mile rif, is een juweeltje. Stringer bestaat uit twee rotsformaties die vol met leven zitten, kleine vis soorten zoals de frogfish, zeenaalden, paperfish, zebra gobies, gouden slijmvissen en clownvissen. Als er niet zoveel golfslag of stroming is, is het de droom duik locatie van elke macro-fotograaf. Het rif is niet zo diep, zodat je kan genieten van een lange en relaxte duik terwijl je tussen alle kieren en spleten rondkijkt. Als je meer van grote vissoorten houdt, hou je ogen dan goed open voor de verschillende soorten murene en gemarmerde stingray. Het rif is een echte crèche voor jonge visjes, er zijn heel veel kleurrijke tropische vis soorten om jou te entertainen. Waaronder jonge keizer maanvissen en pygmy soles, en soms zie je ook schildpadden en manta’s.

2: Roonies

Kwalificatie: Advanced, Maximale diepte, 32m, Gemiddelde diepte,  28m

Een heel spannend rif, speciaal voor macro-fotografen, het meest onderscheidende kenmerk van Roonies met de rest is de grote zwarte koraal boom aan de westkant van het rif. Het is de grootste van Sodwana Bay.

Misschien gek, maar deze zwarte koraal boom is eigenlijk geel, ga er dan ook niet aan voorbij als jij je afvraagt waar het zwart koraal zich bevindt.  Hou je ogen goed open en ga op zoek naar de longnose en swallowtail hawkfish die zich veel in het koraal verstoppen. Deze niet zo grote duik locatie bestaat uit een redelijk aantal overhangs waar jij bijlvissen, kardinaaltetra’s en een aantal cleaning stations niet zo moeilijk kunt vinden. Het is echter een diep rif dus jouw bodemtijd is vrij beperkt. Soms zie (niet zo heel vaak..) zeepaardjes en zelfs tijgerhaaien.

3: Bikini / Hopscotch

Kwalificatie: Advanced, Maximale diepte, 25m, Gemiddelde diepte, 16m

Ga langzaam naar beneden op dit kwetsbare rif en kijk naar de kleine garnalen die je kunt vinden. En ook de tuinpaling en de vele duizenden goldies rond de meer ondiepere rotsen. Als je gaat afdalen naar Bikini Ledge zal je hoogstwaarschijnlijk een grote school van wimpelvissen zien. Ga naar het tafelkoraal en de grot en ga dan naar de westelijke rand van het rif.

Afhankelijk van de stroming, kan je de duik starten op Hopscotch en doorgaan met Mellow Yellow aan de zuidkant van het rif. Wat zijn naam heeft gekregen van de grote scholen van gele vis, zoals geelvinbarbeel, white kingfish, kasmira, geelstaart en bengal snappers. Andere vis soorten die je hier zoal kunt tegenkomen zijn: garnalen, naaktslakken en grote manta’s.

4: Antons’s

Kwalificatie: Open water, Maximale diepte, 18m, Gemiddelde diepte, 15m

Met zijn rotsachtige pieken en grote variateit aan onderwaterleven, bied Anton’s 1 van de meest spectaculaire duik locaties van het Sodwana rif. De koralen zijn er prachtig, en in een verrassende en zeer goede staat. Zeker als je kijkt naar de vrij grote hoeveelheid duikers die er op deze populaire plaats duiken. Het onderwaterleven is er dan ook gevarieerd en overvloedig.

Grote netmurene verborgen tussen rotsspleten en hele grote scholen snappers, big-eyed kingfish, zeebarbeel, vlinder maanvissen en de masker wimpelvis vindt je onder andere hier. Ook kun je de frogfish, trekkervis, grote groupers, potato bas, schildpadden en gemarmerde sidderrog hier spotten. De topografie is er wonderschoon, met overhangs om te gaan verkennen

5: Fiive Mile Reef

Kwalificatie: Advanced, Maximale diepte, 24m, Gemiddelde diepte, 21m

Zijn koralen jouw passie zijn, ga dan zeker naar Five Mile, je kunt hier de grootste diversiteit aan koralen vergeleken met alle andere duikplekken in Sodwana vinden. Grote en lange velden van paddestoel, tafel, en Hertshoorn koralen die weer grote aantallen kleine, kleurrijke rifvissen aantrekken. De diepte van dit rif betekent wel dat dit alleen wordt aangeboden wordt advanced duikers, dus dat betekend wel dat de koralen in onberispelijke staat zijn.

Het platte rif hier zit vol met tropische vissen en bevat veel spleten, kieren en gaten, die een schuilplaats zijn voor murenen, koraalduivels en mooie anemonen met hun bijbehorende clownvissen. Het het duiken op Five Mile rif wordt vaak omschreven als duiken in een aquarium. Grote vissen zijn er in absolute overvloed. Heel soms kun je onder andere de luipaardhaai, witpunt en zwartpunt haai zien.

6: Seven Mile Reef

Kwalificatie: Advanced, Maximale diepte, 24m, Gemiddelde diepte, 18m

Als de strooming in een noord-zuid richting gaat, duik je op Northern Wall (een drop-off van rond de 15-24m) en Amfitheater (een rond gat, wat 3-6m dieper ligt dan de rest van het rif).

De diversiteit aan koraal leven omvat onder andere whip corals, ‘corrugated coral’, meerdere lagen tafelkoraal (zeker in het amfitheater) en een prachtige thistle koraal op de bovenkant van het rif, de thuishaven van grote scholen goldies.

De wall is groot genoeg om je een kick te geven van het duiken op een drop-off, en je zult vaak pijlstaartroggen tegen komen op de bodem van het rif. Het Sodwana rif is de thuisbasis van hordes trumpetfish, snappers, zeebarbeel, Diana’s hogfish, grote schorpioenvissen, grondels en nose-stripe anemoon vis.

Als de strooming van de tegenovergestelde kant komt, dan begin je de duik in het zuiden op Mushroom Rocks. Hele grote paddestoelvormige rosten bedekt met Thistle koraal die worden bezocht door jonge batfish. Ongeveer 10m van het zuidelijke deel vanaf Seven Mile. Hou je ogen open voor de‘whip coral gobies en porcelain crabs in annemonen tussen de twee paddestoelen in. Voordat je bij het rif van Castle Rock eindigt zijn er tal van trumpetfish, snappers, zeebarbeel, en je kunt regelmatig potato bass en honeycomb rockcod tegen komen. Soms zie je eem zandtijger of grijze rifhaaien.

7: Nine Mile Reef

Kwalificatie: Advanced, Maximale diepte, 25m, Gemiddelde diepte, 18m

Nine Mile Reef is een zeer lang rif. Het is niet mogelijk om het hele rif hier te verkennen in een enkele duik. Eigenlijk kun je zeggen dat Nini Mile Reef uit vier duiklocaties bestaat. De binnenrand van Nine Mile, Green Tree, Breaking Waters en het gedeelte tussen de laatste twee.

Teleurgesteld worden zal je hier niet door dit rif. Helaas is de afstand (9 mijl) van het vaste land en dat betekent dat hier alleen gedoken kan worden op een kalme zee en meestal zijn er extra kosten verbonden vanwege de afstand.


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Duikvakantie Zuid-Afrika

Duikvakantie met een Nederlandse privé gids

Duiken in Zuid-Afrika aan de parel van de Elephant coast, Sodwana Bay bij Mozambique

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Wat is er nu leuker dan een duikvakantie in Zuid-Afrika met een Nederlandse gids.

Je wordt afgehaald en terug gebracht van en naar de luchthaven van Johannesburg.

Duikvakantie Zuid-Afrika in het Nederlands | Duiken in Zuid-Afrika’s Sodwana Bay

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Zuid-Afrika duikvakantie Sodwana Bay met privé gids naar , dat maakt jouw duikvakantie perfect


Ntshava Zuid-Afrika reizen | Menu | Homepage

Zuid-Afrika kwaliteit's reizen

meer reis voor jouw geld

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

NTSHAVA

Stap in de wereld van National Geografic en Animal Planet

Zuid-Afrika reizen en safari’s voor iedereen en elk budget

Voor, door en met Nederlanders in Zuid-Afrika


Zuid-Afrika kwaliteit's reizen, meer reis voor jouw geld

©

Zuid-Afrika expert sinds

2009Inclusief transfer heen en terug naar Johannesburg Airport

Vervoer in een comfortabele SUV

of bij grotere groepen in een luxe mini van.

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Reviews | Ervaringen | Gastenboek

Minimaal 2 personen per boeking

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Reis informatie | Tips | FAQ

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Ntshava

South Africa Tours

Kruger Park safaris

Nederlandse eigenaren

Zuid-Afrika’s beste en mooiste duik locatie: Sodwana Bay

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Sodwana Bay de beste duik locatie van Zuid-Afrika aan de Elephant Coast

Sodwana Bay het duik mekka van Zuid-Afrika

Sodwana Bay staat wereldwijd bekend als het duikmekka van Zuid-Afrika vanwege de uitgestrekte en ongerepte koraalriffen, hele grote scholen vissen, gigantische manta’s, en als je het juiste seizoen komt, walvissen, walvishaaien en dolfijnen. Ook kan je de zeldzame 360 miljoen jaar oude levende fossiel treffen op ± 100m diepte: de Coelacanth.

De Koraal riffen van Sodwana Bay behoren tot de meest Zuidelijke ter wereld.


Sodwana bay, de enigste tropische duik locatie van Zuid-Afrika

Sodwana Bay is onderdeel van het iSimangaliso Wetland Park, wat een UNESCO Werelderfgoed locatie is, en is de enige tropische duik locatie van Zuid-Afrika.

De naam Sodwana betekend "klein op zichzelf" in de locale Zulu taal.  Sodwana Bay telt meer dan 1.200 geïdentificeerde vissoorten en behoort tot de meest aantrekkelijkste duiklocaties ter wereld. Naast het overvloedige en grote aanbod van vissen, is er voor de onderwaterfotograaf een enorme keur aan koralen: tafelkoraal, vertakte koralen, harde en zachte koralen, prachtige overhangende gedeelten, steile wanden en rotsen.

Aan dit alles, samen met het spectaculaire nachtduiken, zie je dat Sodwana zijn status van  "wereldklasse" zeer serieus neemt.


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Duikvakantie Zuid-Afrika, Sodwana Bay

Inclusief:

2 nachten Johannesburg (1e en laatste overnachting) Guesthouse

2 overnachting in Durban, Guesthouse

7 overnachtingen Sodwana Bay, duikresort

Accommodaties op basis van logies en ontbijt

Alle vervoer en transfers

Nederlandse gids / chauffeur


Exclusief:

Vliegticket naar Zuid-Afrika

Duikgelden en eventuele huur van materiaal en vullingen

Overige maaltijden en drankjes


Beschrijving duikvakantie:

Dag 1: Ontvangst op het vliegveld van Johannesburg en eerste overnachting in een guesthouse vlakbij de luchthaven. Het maakt dan ook niet zo veel uit waneer jij aankomt in Johannesburg. Het is zaak om lekker uitgerust te zijn voordat jij aan jouw duikvakantie bij Sodwana Bay begint.

Dag 2: Transfer van het guesthouse in Johannesburg naar Sodwana Bay. (6-7 uur durende auto rit door diverse Afrikaanse landschappen) Geen vervelende rit. Aankomst bij jouw overnachting’s adres voor de komende 6 nachten.

Dag 3: Gelegenheid tot duiken en verblijf Sodwana Bay

Dag 4: Gelegenheid tot duiken en verblijf Sodwana Bay

Dag 5: Gelegenheid tot duiken en verblijf Sodwana Bay

Dag 6: Gelegenheid tot duiken en verblijf Sodwana Bay

Dag 7: Gelegenheid tot duiken en verblijf Sodwana Bay

Dag 8: Gelegenheid tot duiken en verblijf Sodwana Bay

Dag 9: Vertrek Sodwana Bay en transfer naar Durban, een 4 uur durende rit naar een gezellig guesthouse net buiten Durban en mooi gelegen aan het strand.

Dag 10: Mogelijkheid bij Durban tot kooi duiken met witte haaien.

Dag 11: Transfer van Durban naar Johannesburg naar het guesthouse waar je de reis bent begonnen. Ongeveer 6-7 uur rijden.

Dag 12: Transfer van het guesthouse in Johannesburg naar de luchthaven.

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

1.595,-

12 dagen


Zoveel duiken als jij wilt

Je kunt zoveel duiken maken als jij wilt. Gemiddeld kost een duik rond de 25 en afhankelijk van de afstand waar jij wilt duiken langs het rif komt er een paar euro bij. Bij elke duik zit een gratis luchtvulling.

Huren van duik materiaal in Sodwana Bay

Alle duik benodigdheden kun jij eventueel per dag huren van cilinders, wetsuits tot complete sets. Een cilinder kost 5 per dag en een wetsuit per item ongeveer ook. Een complete duikset kost rond de 20 per dag. Deze kun je gemakkelijk huren bij de accommodatie waar jij verblijft.


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Het onderwaterleven van Sodwana Bay

Walvishaaien, Manta’s, Bultruggen en Zuidkapers

Sodwana Bay is goede plek om Big Game te komen spotten. Je kunt hier Walvishaaien zien (van november tot april), Manta's ( september tot april) en zelfs Bultruggen en Zuidkapers (van mei tot november).

Naaktslakken en reuze schildpadden

In Sodwana Bay tref je ook een grote collectie van naaktslakken aan en reuze schildpadden aan (die leggen eieren van oktober tot maart, de eieren komen uit van december tot april en de kleine schildpadjes kun je dan overal zien zwemmen).

Rifpunthaaien tot Luipaard haaien

Veel verschillende soorten haaien (van zwarte rifpunthaaien tot luipaardhaaien), hengelaarsvissen, makreelachtigen, trekkervissen en alles wat daartussenin zit.

Neem zeker een camera mee bij elke duik die jij maakt.

Bij elke duik is er wel iets leuks en interessants te zienDuikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Het zuidelijkste koraalrif van Afrika

Bij Sodwana Bay ligt het zuidelijkste koraalrif van Afrika wat gezien wordt als één van de beste duik locaties van Afrika. En zeer zeker van Zuid-Afrika.

Het koraalrif ligt op een variërende diepte van 6 tot 100 meter. De verschillende duik locaties zijn geschikt voor alle duikers geschikt zowel voor beginnende als ervaren duikers.

1200 verschillende soorten vissen

Het bijzondere aan dit koraalrif is de hoeveelheid en verscheidenheid aan dieren op een eigenlijk beperkte oppervlakte. In Sodwana Bay vindt jij ongeveer 1200 verschillende soorten vissen. Als vergelijking: in het Great Barrier Reef leven ongeveer 1500 vissoorten. Dat gebied is wel tien keer zo groot. Door de grote dichtheid van vissoorten hebben duikers een ongekend hoge kans in Sodwana Bay om zeldzame vissen te zien.

In het algemeen is onder water het zicht erg goed; op heldere dagen kunt je wel to tot 30 meter ver kijken.

Overige activiteiten en excursies

Sodwana Bay is vooral beroemd vanwege het duiken kun je in de directe omgeving voldoende andere activiteiten en excursies gaan doen. Paardrijden op het strand is populair. En In de periode van oktober tot maart kan je mee met een reuze schildpaddentour. Leatherback en loggerhead reuze schildpadden nestelen op de vele stranden van Sodwana Bay, wat een geweldige mogelijkheid biedt om dit te gaan zien en te ervaren.

Walvissen boot tour

Ook worden er in het seizoen walvis boot tochten voor de kust georganiseerd waar jij dan een bijna 100% kans hebt om de walvissen die voor de kust langs trekken te gaan zien.Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Isimangaliso Wetlands Park (St Lucia Wetlands Park)

In 1999 werd het wetlandspark van Greater St. Lucia als eerste op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Het bestaat uit de natuur parken van St. Lucia en Maputaland. Ook bekend als de Elephant Coast. Het Coastal Forest Reservaat en het Kosi Bay Natuurreservaat. Het is het op drie na grootste nationale park van Zuid-Afrika. Met een ongerepte kustlijn en een weelderig landschap door het ruim 3.200 vierkante kilometer grote gebied.

Je hebt hier kans om een aantal van de "Big 5" te zien. Het park is het leefgebied van olifanten, witte neushoorns, en ook van de inheemse kaapse buffel en de luipaard.

Hier leeft ook de grootste populatie nijlpaarden van Afrika, en uiteraard vele andere Afrikaanse diersoorten zoals de krokodil, kudu, antilope, zebra’s en vele andere.

De bosgebieden aan de kust, open riviermondingen en zoetwatermoerassen zorgen voor een grote diversiteit aan habitats en ecosystemen. Het is een overgangsgebied tussen Afrika's gematigde en tropische flora en fauna.

Wetenswaardigheden over het duiken bij Sodwana Bay

Diepte:

De duik locaties liggen meestal tussen de 10-20 meter diepte binnen het "2 mile" gebied. Wat verder van de kust zijn de duik locaties die dieper zijn dan 30 meter. Voornamelijk in de "7 mile" en "9 mile" stukken. Het "5 mile" rif ligt tussen de 18-22 meter diepte. De namen van deze duik locaties komen overeen met de afstand van het rif tot aan de spannende plek waar je te water zal gaan, bij Jesser Point. Er zijn ook dieptes voor meer technisch duikers, en de ondiepste ontmoeting met een Coelacant vond hier ooit plaats op een diepte van net iets minder dan 100 meter.

Zicht onder water:

Als duiker kan jij in het algemeen uitstekend, helder en schoon water verwachten, met een zicht van meer dan 20 meter. Als er veel wind en stroming is dan is het uiteraard iets minder.

Stroming:

Vaak heb je een merkbare stroming van over het rif van het Noorden naar het Zuiden (af en toe andersom). In Sodwana Bay maak je dus driftduiken (met de stroom mee). De PADI Dive Centers en Resorts in Sodwana Bay hebben zeer ervaren duikleiders die elke dag de beste duikstek uitkiezen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Watertemperatuur:  

Maart tot April 23°-28°C / 73°-82° F De temperatuur kan in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden Augustus en September dalen tot ongeveer 20°C / 68° F.

Soswana Bay Duikseizoen:  

Het hele jaar door.

Het Weer bij Sodwana Bay:

Oktober tot Februari 21-30oC / 70-83o F. Maart tot September 15-23o C / 59-73o F.

Toegang:

Een duik in Sodwana Bay begint normaal gesproken met een adrenaline verhogende boottocht door een hoge golf of branding met een krachtige RIB. Deze boottocht naar de duiks locatie is haast net zo spannend als de duik in Sodwana Bay zelf.

Ervaringsniveau:     

Beginners, Advanced, Technisch

Enriched Air:

Duiken tussen de 9 - 30 meter / 27 - 100 voet is erg geschikt voor het duiken met verrijkte lucht.

Duikuitrusting:

Alle jaargetijden: Duikuitrusting voor gematigde wateren of een Duikuitrusting voor tropisch water in de warmste maandenMogelijke Cursussen bij Sodwana Bay:  

Drift Diver (stroomduiken)

Wreck Diver (wrakduiker)

Enriched Air Diver (verrijkte luchtduiker)

Digital Underwater Photographer (Digitale onderwaterfotografie)

Diver Propulsion Vehicle (onderwaterscooter)  

Technical Diving (technisch duiken)

AWARE - Fish Identification (visherkenning)

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay goedkope-zuid-afrika-reizen.nl op Twitter goedkope-zuid-afrika-reizen.nl op Google+ goedkope-zuid-afrika-reizen.nl op facebook Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Zuid-Afrika Safari’s in het Krugerpark

Privé reizen Zuid-Afrika met chauffeur

Zuid-Afrika rondreizen

Goedkope vakantie in Zuid-Afrika

Senioren reizen in Zuid-Afrika

Informatie bezienswaardigheden

Anders dan anders reizen door Zuid-Afrika

Individuele rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika rondreis met privé chauffeur

Ouderen rondreis Zuid-AfrikaRondreis informatie

Natuur rondreis Zuid-Afrika

Safari rondreis

Rondreis Zuid-Afrika met safari

40+ 45+ 50+ 55+ 60+ 65+ 70+ reizen


2016©

Zuid-Afrika Safari’s Krugerpark

Goedkope Zuid-Afrika Safari 3 dagen Krugerpark

Goedkope Zuid-Afrika Safari 4 dagen Krugerpark

Goedkope Zuid-Afrika Safari 5 dagen Krugerpark

Goedkope Zuid-Afrika Safari 8 dagen Krugerpark

Goedkope Zuid-Afrika Safari 10 dagen Krugerpark

Goedkope Rondreis Krugerpark 8 dagen Zuid-Afrika

Goedkope Rondreis Krugerpark 12 dagen Zuid-Afrika

Goedkope Rondreis Krugerpark 15 dagen Zuid-AfrikaLuxe VIP Safari Kapama 8 dagen

Luxe VIP Safari Sabi Sands 8 dagen

Luxe VIP Safari Krugerpark 8 dagen

Luxe VIP Safari Greater Kruger 8 dagen

Luxe VIP Safari rondreis 15 dagenZuid-Afrika rondreizen

Goedkope Ontdek Zuid-Afrika 8 dagen reis

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika Midden 12 dagen

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika Noord 12 dagen

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika Oost 12 dagen

Goedkope Ontdek Zuid-Afrika 14 dagen rondreis

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika 15 dagen

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika 19 dagen

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika 23 dagen

Goedkope Rondreis Zuid-Afrika 28 dagen


Luxe VIP rondreis Noord 8 dagen

Luxe VIP rondreis Kwazulu Natal 8 dagen

Luxe VIP reis Kaapstad 8 dagen

Luxe VIP rondreis Kaapstad 15 dagen

Luxe VIP rondreis Kruger en Noord 15 dagen

Luxe VIP rondreis Zuid-Afrika 28 dagenZuid-Afrika anders dan anders

Rondreis Ruig Mapungubwe 8 dagen

Rondreis Royal Natal 8 dagen

Rondreis Secrets of the Canyon 8 dagen

Rondreis Ongerepte Noorden 12 dagen

Bijzonder Krugerpark rondreis 12 dagen

Rondreis Sjangaan Cultuur 12 dagen

Rondreis Great Mountains 12 dagen

Rondreis Wetlands en Oceaan 12 dagen

Rondreis Van Krugerpark tot Oceaan 19 dagen

Rondreis Mapungubwe tot Kosi Bay 19 dagen

Rondreis Amazing Nature 22 dagen

Rondreis Het allerbeste van Zuid-Afrika 32 dagen


Zuid-Afrika senioren reizen
Boekingen en contact


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana BayOntworpen

en uitgevoerd door

Nederlanders die al

Vele jaren woonachtig zijn

in Zuid-Afrika en hun sporen

inmiddels hebben verdiend.

Een mooie Zuid-Afrika

reis hoeft niet

duur te zijn.
Over ons


“ Get into the wild”, Ntshava Krugerpark Safari’s en Zuid-Afrika vakanties doet meer en gaat verder. “Ontdek het echte Afrika”.

Ntshava is een reisorganisatie voor Nederlanders en Belgen van Nederlanders uit Zuid-Afrika.

www.goedkope-zuid-afrika-reizen.nl    www.luxe-zuid-afrika-reizen.nl    

www.zuid-afrika-anders-reizen.nl        www.ntshava.com   

Individuele auto reizen met privé chauffeur / gids door Zuid-Afrika


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay
Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Duiken aan de kust van Sodwana Bay Zuid-Afrika

Als je hier nog nooit vanaf de kust gedoken hebt, hou dan rekening met een vrij ruige eerste boottocht. Alle duiken beginnen dan ook met een lancering van een boot van de kust. Samen met de lokale duik crew moet je de RIB in het ondiepe water duwen. En dan begint de spannende rit dwars door de branding. Wanneer je weer terug komt is het hetzelfde en wordt de boot gestopt door het strand (hou je dan ook goed vast).


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

De Locatie van Sodwana en de Accommodatie

Sodwana is vrij afgelegen, met eindeloos lange stranden en duinen. Waar je veel klein wild kunt zien rondstruinen bij jouw accommodatie.

Het resort waar jij overnacht bestaat dan ook uit beboste duinen.

Er is een PADI 5 star Gold Palm IDC duikcentrum, met restaurant, bar en zwembad.

Hier komt iedereen na een dag duiken, hier kun je kan (na)genieten van de vele verhalen van net gekwalificeerde Open Water duikers en de doorgewinterde duik veteranen.


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Sodwana avontuur begint pas bij de boot.

Pas als je er bent, begint jouw avontuur echt als je een bootduik gaat maken op een van de riffen. De boottochten door de sterke branding  is de spannendste boottocht van jouw leven.

Heel veel mensen vinden de tocht met de RIB door de branding een ervaring en attractie op zich. Zelfs al zou je er helemaal niet gaan duiken, de boottocht heen en terug is al meer dan de moeite waard. Spectaculair en bijzonder Sodwana Bay.

Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay

Jouw Duikvakantie in Zuid-Afrika start hier.

Wil je meer weten of wil jij jouw duikvakantie in Zuid-Afrika boeken neem dan contact met ons op. Stuur een email naar info@ntshava.com


Duikvakantie Zuid-Afrika Sodwana Bay