Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Foto Safari reis Zuid-Afrika kruger park
Maak de mooiste foto’s. Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Maak een foto Safari reis in het Kruger Park van Zuid-Afrika met prive gids

Foto Safari reis Zuid-Afrika. Fotografie reizen Zuid-Afrika. Een privé Zuid-Afrika fotoreis of foto safari met een deskundige en ervaren chauffeur / gids. Dat is het mooiste wat er is. Zo geniet jij op en top van jouw fotoreis in Zuid-Afrika.

Impressie Kruger Park met vele foto safari mogelijkheden

Safari Zuid Afrika Kruger Park Ntshava Safaris. Safari's in alle Zuid-Afrikaanse Nationale Parken.

Zuid-Afrika reizen en safari's van Ntshava Safaris
foto safari reis zuid-afrika

Foto Safari Zuid-Afrika. Kruger Park

12 dagen € 2995

Privé foto safari reis zonder andere mensen, alleen voor jou en jouw reis gezelschap

Tijdens alle privé foto safari’s (exclusief voor jou en jouw reisgezelschap) hebben jij en jouw reisgezelschap altijd een volledige bank voor zichzelf, zodat je in alle richtingen vrij zicht hebt om te fotograferen. En ook om maar niets te hoeven missen.

Houdt jij van reizen, wildlife, Afrika en is fotograferen jouw werk of jouw hobby? Overweeg dan eens om een fotografiereis naar het Krugerpark in Zuid-Afrika te maken. Op deze foto reis gaat een professionele gekwalificeerde gids / chauffeur mee die jou de beste foto locaties zal laten zien en die jou alles kan vertellen over wildlife, Zuid-Afrika en de landschappen.

Natuur en wildlife fotografie in het krugerpark van Zuid-Afrika

Steeds meer hobby en zeer zeker professionele fotografen hebben de droom om de schoonheid van wildlife in Zuid-Afrika vast te leggen en de mooiste, meest optimale en meest ideale foto te maken.

Bijzondere momenten van de wilde natuur vastleggen met een fototoestel is 1 van de mooiste ervaringen die je dan ook kunt gaan doen.

Mapungubwe
Maak de mooiste foto’s. Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Met de Afrikaanse ondergaande zon, Afrikaanse en bijzondere landschappen met unieke natuurverschijnselen maakt het fotograferen van wilde dieren in Zuid-Afrika fenomenaal. Er is geen beter plek op de wereld om een safari te combineren met wildlife fotografie.

Om de wilde dieren van Afrika te fotograferen is het zeer belangrijk dat jij op het juiste moment op de juiste plaats bent. Het is vaak een kwestie van een seconde te vroeg of een seconde te laat. En dat geld niet alleen voor de dieren op het land maar ook voor de dieren in de lucht en in het water. Veel dieren zijn de hele dag bezig met rondtrekken en ze blijven dan ook niet erg lang op een en dezelfde plaats.

Territoriums worden door de dieren van Afrika dagelijks nauwkeurig uitgepluist. Het is dan ook van het grootste belang als je mooie en goede foto’s wilt maken dat je weet waar de territoria zijn en hoe het gedrag van de dieren is om ze te kunnen spotten op het juiste moment en dan ook nog bij voorkeur op het juiste moment bij het juiste licht. Geen eenvoudige opgave dus.

Goedkope Zuid-Afrika Reizen
Maak de mooiste foto’s. Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Onze Zuid-Afrika Wildlife Fotoreis in het Krugerpark

Om het fotograferen van wildlife in Zuid-Afrika en met name in het Krugerpark tot een succes te maken hebben wij een naar onze mening ideale Fotoreis ontworpen van 12 dagen in en om het Krugerpark van Zuid-Afrika.

Het grote voordeel van deze 12 dagen is dat er genoeg tijd en gelegenheid is voor de betere fotografie. Geen haastig en snel opzetten en weer vertrekken maar jij krijgt ruimschoots de tijd om te doen waar jij voor gekomen bent. En dat is de perfecte foto maken van wildlife in het Krugerpark.

Wij nemen alle tijd en er is geen ander gezelschap bij betrokken. Tijdens deze fotoreis krijg jij alle tijd. Geen last van andere mensen die jou in de weg kunnen lopen terwijl jij net jouw foto apparatuur in stelling hebt gebracht.

Jij verblijft meerdere nachten op dezelfde plaats, zodat jij niet te veel tijd verliest met in- en uitpakken. De accommodaties zijn van een goed niveau, gelegen op de mooiste plaatsen en uiteraard comfortabel.

Het beste van Zuid-Afrika
Maak de mooiste foto’s. Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Accommodaties

Marloth Park Greater Krugerpark

4 nachten aan de rand van het Krugerpark op de grens met de Crocodile River. Marloth park een privé natuur reservaat waar een ruime variatie van wildlife aanwezig is. De foto mogelijkheden zijn hier dan ook eindeloos. Vanuit Marloth Park organiseren wij een ruime variatie aan foto excursies in en rondom het Krugerpark.

Elke dag zul jij dan ook op pad zijn onder onze en ranger begeleiding om de mooiste wildlife foto’s te kunnen gaan maken. En daar kom jij tenslotte voor. Ook hier zullen wij af en toe gebruik maken van een open safari auto.

Foto Safari Vakantie individueel

GET INTO THE WILD

NTSHAVA SAFARIS

Skukuza Krugerpark

4 nachten in Skukuza het hoofdkamp van het Kruger Nationaal Park wat zich midden in het Krugerpark bevindt. Vanuit Skukuza zul jij een aantal uren per dag op foto safari zijn in een open auto met een eigen ranger. Fotograferen in het Krugerpark zelf is een ervaring op zich. Vanuit Skukuza worden diverse wildspot plaatsen aangedaan.

Deze schuil hutten zijn de ideale plek om perfecte foto’s te maken. Daarnaast tijdens tijden de open auto safari’s worden er diverse waterpoelen en uitzicht punten aangedaan. Overal krijg jij voldoende tijd om jouw foto materiaal in stelling te brengen.

Komatipoort Greater Krugerpark

3 nachten op een groot privé wild reservaat terein in Komatiepoort ook op de grens met het Krugerpark en met een werkelijk fantastisch uitzicht op de Crocodile rivier en het achter gelegen Krugerpark. Deze plaats is zeer geschikt voor fotografen en wildlife is er meer dan voldoende.

Ook hier gaan we met een open auto op stap om jou de gelegenheid te geven om speciale foto’s te kunnen maken.

Naast het maken van foto’s safari’s zullen wij ook enkele rondritten maken in en rond het Krugerpark in onze eigen 4x4. Onze eigen gids is zeer ervaren en weet de mooiste plekjes en de beste wildlife spot gebieden erg goed te vinden.

Deze foto rondritten staan dan ook volledig in het teken van mooie en bijzondere locaties en landschappen.

Jij gaat verschillende keren op safari in een open auto met een eigen ranger, De open safari auto wordt dan ook niet gedeeld met andere mensen. Alleen voor jou en jouw foto reis gezelschap.

Tijdens deze fotoreis verblijf jij in twee privé natuurreservaten en uiteraard in het Krugerpark zelf. Alle accommodaties bevinden zich midden in wildlife gebied en geven jou ook buiten de geplande foto excursies ruim voldoende de gelegenheid om de meest prachtige foto’s van wildlife te kunnen maken.

Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

foto safari zuid-afrika kruger park

Wij weten waar jij moet zijn

NTSHAVA SAFARIS

Jij krijgt de mogelijkheid om te fotograferen tijdens de zogenaamde gouden uren. Dan is het licht het mooist en is de temperatuur het meest aangenaam.

In het gehele gebied dat jij gaat doorkruisen is de Big5 te spotten. De aanwezigheid van de Big5 is van een groot belang om de balans in zo’n enorm gebied in stand te houden. Natuurlijk zijn er veel meer prachtige diersoorten en soorten wildlife te vinden.

Wij zullen hier zeker ook stilstaan voor de “normale” soorten zoals giraffen, zebra’s, impala’s en apen. In principe ben jij de hele dag op pad om te fotograferen.

Tijdens jouw verblijf in het Krugerpark organiseren we Eén avond een publieke nacht safari (met anderen) Het is een bijzondere ervaring om het wild ’s nachts te spotten en te fotograferen. Met een beetje geluk zie jij allerlei dieren die jij overdag niet te zien krijgt.

Deze fotoreis is specifiek gericht op het fotograferen van wilde dieren op Safari in Zuid-Afrika. Deze foto safari’s gaan per open jeep om de schoonheid van de bush te ontdekken en die in beeld te brengen.

foto safari kruger park

Foto Safari reis

Zuid-Afrika

Kruger Park

Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Het doel van deze foto reis is natuurlijk om met mooie beelden terug thuis te komen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je op Safari geen super grote lens nodig.

Met een 300mm kom je al heel ver en natuurlijk doe is het ook aan te raden een landschapslens mee te nemen om de prachtige vergezichten van Zuid-Afrika en het Krugerpark te kunnen fotograferen

Er zijn mensen die foto’s maken als herinnering aan hun reis of safari avontuur. Anderen vinden het maken van bijzondere wildlife foto’s juist een avontuur. Voor iedereen is er een plaats op onze Foto reizen in en om het Krugerpark.

Zuid-Afrika op maat
Maak de mooiste foto’s. Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

INCLUSIEF

 • Afhalen en brengen luchthaven Johannesburg + transfer naar het Krugerpark
 • Vervoer per comfortabele SUV of bij groepen groter dan 5 in een luxe mini van. (maximaal 10)
 • Officieel geregistreerde privé gids/chauffeur
 • Benzine, tol, parkeergelden
 • Alle accommodatie zoals hierboven aangegeven, gedeelde kamers
 • 7 x ontbijt,  4x self catering (Krugerpark)
 • Alle foto excursies en foto safari’s, inclusief entreegelden
 • Administratiekosten

EXCLUSIEF

 • Vlieg ticket
 • Entree Kruger Park (Conservation fees)
 • Lunches, diners, drankjes en fooien (+ontbijt Kruger Park)
 • Persoonlijke uitgaven
Senioren vakantie Zuid-Afrika kirstenbosch
Maak de mooiste foto’s. Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

10 tips van Brutus Östling Wildlife fotograaf

Van wie kun je nu beter tips krijgen om wildlife te gaan fotograferen, dan van een van de beste wildlife-fotografen van de wereld. De Zweedse wildlife-fotograaf Brutus Östling reist de hele wereld rond om wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving te kunnen fotograferen. Speciaal voor Canon heeft Brutus Östling destijds 10 tips geschreven om de mooiste foto’s van wildlife te kunnen maken in de meest uitdagende omstandigheid.

1. Beschermen van jouw uitrusting

Lenzen en camera’s zijn voor fotografen heilig, daar mag absoluut helemaal niets mee gebeuren. Jouw uitrusting beschermen is dan ook van het grootste belang! Als jij geen lenzen of camera’s hebt die tegen een vochtige omgeving kunnen, neem dan absoluut iets mee om ze tegen water te kunnen beschermen. Östling gebruikt L-lenzen, omdat deze waterdicht zijn.

2. Gebruik stabilisatie-technologie

Östling gebruikt lenzen met Image Stabilizer-technologie. Vooral bij lange telelenzen of het fotograferen met een sterke zoom komt dit heel erg van pas: het maakt de foto’s scherper.

3. Neem lenzen met een vast brandpunt en een geringe scherptediepte mee

Lenzen met een vast brandpunt en met een groot diafragma die een geringe scherptediepte geven en daarmee een onscherpe, zachte achtergrond geven moet jij als je deze hebt zeker ook meenemen wanneer jij wilde dieren fotografeert.

4. Vroeg op voor warm licht en actie

Wie de mooiste foto’s van wilde dieren wil maken, zal vroeg op moeten staan. ‘s Morgens heb je namelijk het mooiste licht en kun jij de mooiste actiefoto’s van dieren maken. Wildlife in de natuur is veel actiever in de vroege morgen.

5. Geniet ook van slecht weer

Niet alleen een blauwe lucht of een zonnetje is altijd mooi voor foto’s, zware regenbuien kunnen ook mooi zijn! Het geeft vaak schitterende beelden, soms vol met drama. Ga er dan ook op uit wanneer het wat minder of zelfs slecht weer is, en probeer daarvan ook te genieten!

6. Zelf in beweging blijven

Wanneer jij zelf blijft stil staan,  kun jij andere – mogelijk meer interessante – invalshoeken missen. Blijf dus zelf ook in beweging om telkens nieuwe opnamehoeken te gaan zoeken. Let daarbij vooral ook op de achtergrond. Een prachtig wild dier in actie tegen een slechte achtergrond kan alsnog een slechte foto worden. Houd daar dan ook vooral rekening mee! Als het mogelijk is, probeer dan te werken met een groothoeklens. Zo kom je veel dichtbij zonder het onderwerp te hoeven storen.

7. Let ook op de stand van de zon

Fotografeer niet alleen met de zon in je rug. Vaak heeft een foto met belichting vanaf de achterzijde veel meer impact, dus gebruik je flitser om je onderwerp te belichten als je niet wilt dat alles te donker wordt.

8. Oppassen

Wilde dieren zijn natuurlijk gevaarlijk en jij wordt altijd als een indringer gezien. Wees altijd op je hoede en stoor de dieren niet!

9. Windrichting is essentieel

Wanneer je in de natuur fotografeert, is de windrichting echt heel belangrijk. Let altijd op de windrichting, vooral als jij de mogelijkheid hebt om eventueel een andere plek te kiezen. In een omgeving met veel wind is het werken met zoogdieren het tegenovergestelde van werken met vogels. Wanneer je vogels fotografeert, probeer dan altijd te werken met wind in de rug.

De reden is dat vogels alles TEGEN de wind in doen; van opstijgen en landen tot paren en poetsen, terwijl ze tegen de wind in hun evenwicht proberen te houden op takken. Om een vogel vanaf de voorzijde te fotograferen, moet je de wind in de rug hebben. Wanneer je met grote zoogdieren werkt, is het precies andersom.

Als de wind achter je vandaan komt, zal een wolf of een hert je al van grote afstand horen en ruiken, en krijg jij nooit goede foto’s. Maar als de wind komt uit de richting waarin je het dier ziet, dan zullen ze heel dichtbij komen wanneer jij stil bent en je niet beweegt.

10. Fotograferen van wilde dieren is géén wedstrijd!

Wildlife fotografie is echt heel erg leuk, maar je moet het niet als een wedstrijdje zien. Je bent een bezoeker in een andere wereld en de foto’s die je maakt zijn om die wereld door te geven aan anderen. Blijf dat goed onthouden!

Wij hebben zelf nummer 11 er aan toe gevoegd.

Luister altijd naar jouw begeleidende gids of ranger. Als er iets niet kan dan kan het niet. Jouw gids is er speciaal voor om jouw een zo groot mogelijk plezier en voldoening te geven tijdens jouw fotoreis en foto safari. Maar hij zal ook altijd waken over jouw veiligheid.

Dat is altijd zijn prioriteit nummer 1. Jouw veiligheid boven alles.

In het Engels

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zuid-Afrika reizen doe je met Ntshava Safaris