Het wilde noorden Zuid-Afrika

Het wilde noorden Zuid-Afrika met privé gids-chauffeur

Het wilde noorden Zuid-Afrika
Het wilde noorden Zuid-Afrika met privé gids-chauffeur

Geen reis, geen vakantie maar een expeditie

Het wilde noorden Zuid-Afrika. Ga met ons mee op een Afrikaanse expeditie in het wild. Afrika hoe Afrika zou moeten zijn. Een korte maar zeer indrukwekkende reis wacht op jou. Dit is echt een geweldige korte vakantie in Zuid-Afrika. Combineer het met een paar dagen extra safari. Of bezoek Kaapstad voor 6 dagen en je Afrikaanse ervaring is helemaal compleet.

Zuid-Afrika Mapungubwe

Het wilde noorden

12 dagen € 1595

Prive Reis

Het wilde noorden. Verlaat de gebaande paden van Zuid-Afrika

Het echte werk Het wilde noorden

Als je voor het echte werk wilt gaan en het ruige en ongerepte Afrika wilt zien dan mag je deze reis zeker niet overslaan. In het noordoosten van Zuid-Afrika, dat grenst aan Botswana en Zimbabwe. Daar vind je nog de meest spectaculaire delen van de Afrikaanse bush. Inclusief de bijbehorende flora en fauna.

Hier kun je nog steeds grote kuddes olifanten zien die de limpopo rivier oversteken en de leeuwen in hun meest natuurlijke omgeving. Ongestoord door menselijk ingrijpen. Veel geschiedenis en veel cultuur.

Dit echte Afrika-avontuur is en voelt als een expeditie en een ontdekkingsreis naar het grote Afrikaanse onbekende. Dit is echt een van de mooiste reizen die we aanbieden en onze persoonlijke favoriet.

Het wilde noorden Mapungubwe Zuid-Afrika

Het verloren koninkrijk Mapungubwe Museum

Globale reisroute: ongerept noorden in 12 dagen

Dag 1 Aankomst op Johannesburg International Airport waar jij wordt opgewacht ​​om naar jouw eerste overnachtingsadres in Johannesburg te gaan. Waar je even kunt bijkomen van de vlucht. Uiteraard ook van een goede nachtrust voordat jij ‘s ochtends vertrekt naar de Waterbergen.

Dag 2 en 3 We verlaten Johanesburg en gaan naar het noorden en wel naar Marake in de Waterbergen. Dit verborgen mooie gebied is voor velen onbekend en dat komt de schoonheid alleen maar ten goede. In het begin heb je het gevoel dat er niet veel aan de hand is, maar eenmaal in de Waterbergen weet je niet wat er met je aan de hand is. Marakele National Park is een uniek stukje Afrika.

We zullen daarom de komende twee dagen gebruiken om dit gebied te verkennen en op zoek te gaan naar ons eerste grote wild (Hier is Groot aanwezig zoals leeuwen, olifanten, luipaarden en ook neushoorns en natuurlijk veel kleiner wild) je zult het tot het uiterste beleven.

Dag 4 en 5 We verlaten Marakele en de Waterbergen en gaan naar de Soutpansbergen. De meest noordelijke heuvelrug van Zuid-Afrika waar je de zoutpannen kunt vinden die mensen hier al sinds de prehistorie van zout voorzien. Samen met de unieke vegetatie die hier voorkomt, maakt dit gebied het echt de moeite waard om door jou verkend te worden.

Nu begint het echt

Dag 6 en 7 Via de Soutpanbergen gaan we naar Mapungubwe. Mapungubwe National Park is met recht onaangetast en onbeschadigd. De geschiedenis van Mapungubwe gaat terug tot ver voor het jaar 0.

Hier ontstond het eerste koninkrijk van Zuidelijk Afrika. De geschiedenis van de opkomst en ondergang van dit koninkrijk is erg fascinerend. Helaas zijn er weinig overblijfselen te vinden, maar de desolate ruige wildernis ademt geschiedenis, geschiedenis en cultuur uit. We zullen daarom de komende twee dagen hier doorbrengen.

Dag 8 en 9 We gaan vandaag een stukje verder en gaan langs de machtige Limpopo rivier die de grens vormt tussen 3 landen (Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe) naar het uiterste noorden van het Kruger National Park. We overnachten in het park bij Shingwedzi en natuurlijk verkennen we ook het noordelijke deel van het Krugerpark.

Massatoerisme is hier erg ver weg en authentiek wild is erg dichtbij.

Dag 10 en 11 Iets heel anders voor de komende twee dagen. Magoebaskloof. Hier gaan we even bijkomen in een verrassende groene en sprookjesachtige bergachtige omgeving. We gaan genieten van al het moois om ons heen en al het moois dat we hebben gezien.

Dag 12 Helaas gaan we terug naar Johannesburg vanuit Magoebaskloof met spijt in ons hart want dit sluit misschien wel een van de mooiste expeditie-achtige ontdekkingsreizen af ​​van wat wij en Zuid-Afrika te bieden hebben.

Geen grapje

Zonder grapjes en geen onzin, dit is een ongelooflijk mooie en geweldige reis. Voor echte natuurliefhebbers. Ontdek en ervaar ongerepte natuur, dieren in het wild en de eeuwenoude cultuur van Zuid-Afrika.

Reis met ons naar het Wilde noorden van Zuid-Afrika

Het wilde noorden Zuid-Afrika
Het wilde noorden Zuid-Afrika met privé gids-chauffeur

Al onze reizen zijn inclusief:

  • Afhalen en afzetten op de luchthaven
  • 1e overnachting bij de luchthaven
  • Accommodaties op basis van logies en ontbijt (behalve in het Kruger Park dat is alleen logies)
  • Transport met chauffeur / gids
  • Excursies zoals in de betreffende brochure

Onze reizen zijn exclusief:

  • Vliegticket
  • Overige maaltijden en drankjes
  • Entrees Nationale Parken (Conservation fees) Deze moeten voldaan worden bij de betreffende ingang.
  • Persoonlijke uitgaven en tips
Mapungubwe Baobab

GET INTO THE WILD

NTSHAVA SAFARIS

Het wilde Noorden Zuid-Afrika

Ruig en Ongerept. De Magie van Africa

Het bestaat nog echt wij weten waar

NTSHAVA SAFARIS

Cheetah Kruger Park

Natuur, Cultuur en Wildlife

Dit is echt een speciale Zuid-Afrika reis

Wij zijn zelf nogal fan van het Greather Mapungubwe Transfrontier Conservation Area

Heel bekend van ongelofelijke vergezichten, ongerepte natuur, overweldigend wildlife en rijk aan cultuur. Het gebied wat is ontwikkeld als het tegenwoordige Greater Mapungubwe Transfrontier Caonservationa Area brengt drie landen (Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe) te samen en biedt een erg grote variatie aan attracties voor de echte wildlife liefhebber.

De Zuid-Afrikaanse geschiedenis gaat veel verder terug dan dat jij zo zou denken. Tijdens de tijd van de donkere middeleeuwen in Europa. Het Koningkrijk van Mapungubwe in Limpopo verwelkomde al handelaren en mannen van invloed van Arabische landen en uiit het verre oosten.

Maar het is pas vrij recent dat dit fascinerende gegeven over dit oude Koningrijk is (her) ontdekt.

Korte vakantie Zuid-Afrika

Mapungubwe

Op het drie landen punt.

Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe

Deze Unesco World Heritage Site, Mapungubwe was de hoofdstad van een land ongeveer zo groot als Swaziland en omring door meer dan 200 kleine dorpjes.

Ongelofelijk fascinerend en als je van historie houdt dan is dit het hoogte punt van jouw korte reis door het wilde noorden van Zuid-Afrika.

Het wilde noorden Zuid-Afrika
Het wilde noorden Zuid-Afrika met privé gids-chauffeur

Ontdek samen met ons het wilde noorden van Zuid-Afrika

Wil jij echt een mooie reis maken dan is dit de aanrader. Wil je wat langer wij hebben ook dit soort reizen van 16 en 20 dagen. Nog meer ongerept en ongestoord Afrika. Afrika zoals Afrika moet zijn. Cultuur, Natuur en wildlife.

Ongestoord Afrika

GET INTO THE WILD

NTSHAVA SAFARIS

Olifanten noorden van Zuid-Afrika

Het wilde Noorden

Zuid-Afrika

12 dagen

Get into the wild

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken

Ga met ons mee op jouw reis naar het onbekende. Wij weten waar jij moet zijn.

Tegenwoordig is de cirkel rond voor het Mapungubwe Transfrontier Park. De zeldzame vegetatie, Acacia Salvadora bossen dat Jan Smuts geïnspireerd heeft om dit gebied te beschermen is nu een officiële conservency. En de dieren die op de rode lijst stonden zoals Wilde Honden en Sabel Antilopen zijn opnieuw geïntroduceerd.

De grensoverschrijdende bescherming in een grensoverschrijdende concervency is in volle gang om gerealiseerd te worden.

Samen op reis naar Zuid-Afrika
Het wilde noorden Zuid-Afrika met privé gids-chauffeur

Upgrade naar 4 sterren

Het is mogelijk om op verzoek te upgraden naar 4 sterren accommodaties op verzoek. Gemiddeld zal er dan een toeslag worden berekend van € 90,- per persoon, per nacht.

Kruger park vakantie
Het wilde noorden Zuid-Afrika met privé gids-chauffeur

Samen op reis door Zuid-Afrika

In het Engels

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zuid-Afrika reizen doe je met Ntshava Safaris