Kruger Park tot Oceaan Rondreis

Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Kruger Park tot Oceaan
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

De Kruger Park tot Oceaan Rondreis. Een19 daagse natuur en wildlife rondreis met prive chauffeur-gids!

Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen. Dat is meer een expeditie dan een rondreis. Onze bijzondere Zuid-Afrika safari reizen gaan altijd van de gebruikelijke en gebaande paden af.

Wij laten jou de mooiste plaatsen zien de beste ervaringen meemaken. Wij gaan altijd net die ene stap verder. Een beetje anders dan anders dus.

Kruger Park tot oceaan rondreis

Kruger Park tot Oceaan

19 dagen rondreis

€ 2795

Prive reis!

Van Krugerpark tot Oceaan 19 dagen wildlife en natuur rondreis

Deze reis staat volledig in het teken van de diverse vormen van wildlife. We beginnen op de Savanne in het Krugerpark en werken ons een weg naar
de Indische Oceen met al zijn schoonheid en zee leven.

Deze reis staat in het teken van eeuwen oude natuur gebieden, wildlife en onverstoorde ecosystemen. Als je echt van de natuur houdt ga je mee op deze reis.

Kruger Park tot Oceaan Rondreis. Uiteraard het Krugerpark is het meest bekend en hoeft niet zo heel veel introductie, maar de Elephant Coast met St Lucia, Sodwana Bay en Kosi Bay. Dat is niet te doen om dat te beschrijven, dit moet je gezien hebben.

Kruger Park reizen

Kruger Park tot Oceaan

19 dagen

Zeer bijzondere avonturen rondreis

Olifanten op het strand

Nergens in de wereld is er een plaats waar je als je geluk hebt nog een olifant op het strand kunt zien lopen. Tijdens deze Zuid-Afrika natuur rondreis, je zou bijna expeditie of ontdekkingstocht gaan zeggen, zul je vele verschillende landschappen die Zuid-Afrika heeft te bieden gaan ervaren en mee maken.

Van het Hoogveld met de bergen en de canyons, het laagveld van de bush, de Savanne, ruige bergen, strand en zee, moerassen met mangroves en het wildlife op het land en in het water.

Deze natuur rondreis gaat veel verder dan de gebruikelijke Zuid-Afrika rondreizen die elders zoal worden aangeboden en alleen een paar highlights aan doen.

Kruger Park tot Oceaan Rondreis en geen poespas

Zonder poespas en flauwekul dit is een schitterende wildlife en natuur reis. Op veel plaatsen zul je vaak de enigste zijn in de wijde omtrek. Het is dan ook verbazingwekkend dat de massa dit nog niet heeft ontdekt en dat maakt deze reis heerlijk privé voor jou en jouw reisgezelschap.

Kruger Park tot Oceaan, Absoluut geen massa toerisme

  • Veel Zuid-Afrika zien met niet te grote reisafstanden. Relaxt en ruim de tijd op heerlijke locaties.
  • Het vervoer is in een comfortabele 4×4 of minivan na gelang jouw groeps grote. Voldoende beenruimte en van alle gemakken voorzien.
  • Ruim de tijd voor alle bezienswaardigheden
  • Deskundige begeleiding

Indien jij speciale wensen of beperkingen heeft laat ons dat weten en wij houden er rekening mee of maken voor jou speciale voorzorgsmaatregelen.

Het belangrijkste voor ons is dat jij zoveel als mogelijk comfortabel zo van Zuid-Afrika kunt genieten zoals wij dat altijd doen.

Kruger Park tot Oceaan rondreis
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Op Safari

Op safari gaan in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Zie, voel en ruik de echte wildernis. Een ervaring die je één keer in je leven meegemaakt moet hebben. Deze magische beleving vergeet een mens werkelijk nooit meer.

De koning van alle wildparken en één van de beste wildobservatiegebieden ter wereld is dan ook het Krugerpark, dat zich uitstrekt over de Limpopo Provincie en Mpumalanga en langs de grens met Mozambique.

Het Kruger National Park is het bekendste park in Afrika en ligt in het noordoostelijk deel van het land en omvat een grotendeels nog ongerept natuurgebied van 60 bij 350 km.

De cijfers spreken verder voor zich: 507 vogelsoorten, 114 reptielensoorten, 49 vissoorten, 33 amfibieënsoorten, 146 zoogdiersoorten en meer dan 23.000 plantensoorten zijn hier geteld.

Aanbieding Zuid-Afrika vakantie reizen
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Kruger Park

Het park is 60 km breed en meer dan 350 km lang met een oppervlakte van 21.497 km2, een gebied ter grote van Israël! Het park vervult de dromen van veel bezoekers die graag indrukwekkende kuddes willen zien draven over de met acacia begroeide savannes.

Ook is het de thuishaven van de grote vijf (olifant, luipaard, leeuw,zwarte neushoorn en buffel) De hoogste concentraties en variatie aan wilde dieren tref je aan rond Lower Sabie, Satara en Skukuza.

Kruger Park Zuid-Afrika
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Elephant Coast Isimangoliso

St Lucia bevindt zich aan het zuidelijkste punt van het isimangaliso wetlandspark en staat wijd en zijd bekend vanwege de vele excursie mogelijkheden die het dorp biedt. Dagelijks vertrekken er boottochten om Nijlpaarden en krokodillen te gaan zien in de lagune.

Het dorp is dan ook alleen maar te bereiken over de brug die over de lagune gaat. Vlakbij St Lucia bevindt zich het oudste wildpark (big 5) van Zuid-Afrika. Hluhluwe Umfulozi wat ook wel klein Krugerpark wordt genoemd.

Samen met een ingang van het Isimangaliso wetlands park zo ongeveer in het dorp maakt St Lucia erg geschikt om een tijdje te verblijven.

Neem daarbij het prachtige strand van Cape Vidal en de mooie stranden aan de oostkant van st Lucia op minder dan een kilometer afstand en Afrikaanse plaatje is compleet.

Boottocht

Tijdens de bootochten over het meer krijg je een goede indruk van de mangroves die het gebied rijk is en de flora en fauna die er ruim voorhanden is.

Walvissen in de oceaan voor de kust

Elk jaar zwemmen de walvissen van de koude wateren van Antarctica langs de oostkust van Zuid-Afrika en een van de beste plaatsen om ze te zien is bij St Lucia. Ze komen vrij dicht langs de kust. Er worden dan ook in het seizoen walvis spot boottochten georganiseerd voor de liefhebbers.

Reuze oceaan schilpadden

Een andere bijzonder fenomeen zijn de reuze zee schildpadden die hun eieren bij de kusten van St Lucia komen leggen. In het seizoen kun je hier zee schildpadden aantreffen van wel 400 kilo en ruim 120 cm lang.

Het ecosysteem rondom St. Lucia met haar wetlands heeft een grote aantrekkingskracht op vogels. Pelikanen, visarenden maar ook de mooie wevertjes zijn van dichtbij te spotten als u met een vogelgids op stap gaat.

Lake St Lucia
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Wereld erfgoed Isimangoliso Wetlands Park

Sodwana Bay is onderdeel van het iSimangaliso Wetland Park, wat een UNESCO Werelderfgoed locatie is, en is de enige tropische duik locatie van Zuid-Afrika. De naam Sodwana betekend “klein op zichzelf” in de locale Zulu taal.

Sodwana Bay telt meer dan 1.200 geïdentificeerde vissoorten en behoort tot de meest aantrekkelijkste duiklocaties ter wereld.

Naast het overvloedige en grote aanbod van vissen, is er voor de onderwaterfotograaf een enorme keur aan koralen: tafelkoraal, vertakte koralen, harde en zachte koralen, prachtige overhangende gedeelten, steile wanden en rotsen.

In 1999 werd het wetlandspark van Greater St. Lucia als eerste op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Het bestaat uit de natuur parken van St. Lucia en Maputaland. Ook bekend als de Elephant Coast. Het Coastal Forest Reservaat en het Kosi Bay Natuurreservaat.

Sodwana Bay
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Het is het op drie na grootste nationale park van Zuid-Afrika.

Met een ongerepte kustlijn en een weelderig landschap door het ruim 3.200 vierkante kilometer grote gebied. Je hebt hier kans om een aantal van de “Big 5” te zien. Het park is het leefgebied van olifanten, witte neushoorns, en ook van de inheemse kaapse buffel en de luipaard.

Hier leeft ook de grootste populatie nijlpaarden van Afrika, en uiteraard vele andere Afrikaanse diersoorten zoals de krokodil, kudu, antilope, zebra’s en vele andere.

De bosgebieden aan de kust, open riviermondingen en zoetwatermoerassen zorgen voor een grote diversiteit aan habitats en ecosystemen. Het is een overgangsgebied tussen Afrika’s gematigde en tropische flora en fauna.

Isimangoliso Indische Oceaan
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Kruger Park tot Oceaan Rondreis. Interesse al gewekt?

Het reservaat bestaat uit vier binnen meren: Makhawulani, Mpungwini, KuNhlange en het Amanzamnyama meer. En staat via kanalen van grondwater met elkaar in verbinding wat werkt als een soort afvoer buizen systeem richting de Indische Oceaan. Waardoor er een rijke visstand en unieke vegetatie is onstaan.

Het 11.000 grote Kosi Bay Natuur Reservaat is een tropisch paradijs. Met kristal helder blauw water met aan de oevers en het binnenland begroeid met Raffia. Wilde dadels, Palmbomen, moeras mangroves en een Sycamore vijgen bos. Dat een leef gebied geeft voor meer dan 250 soorten vogels waaronder de Vis Arend en de Kingfisher.

Kingfischer
Kruger Park tot Oceaan Rondreis 19 dagen

Het waterrijk gebied is het domein van Nijlpaarden en krokodillen. Humbback walvissen kun je regelmatig zien aan de stranden van Kosi Bay. Op hun trektocht van het Koude water in het Zuiden naar de warmere wateren rondom Mozambique. Daar gaan ze gaan kalveren voordat ze weer aan de terugreis gaan beginnen.

Ook is het gebied het broedgebied van de grote zee schildpadden waaronder de Loggerhead en de Leatherback. Soms wel 400 kilo zwaar en 120 cm lang die haar eieren legt op de kusten van de Elephant Coast.

Op pakweg 20 km vanaf het reservaat bevindt zich Kosi Mouth waar je de traditionele Thonga vis netten kunt vinden. Deze bouwen en beheren van deze houten netten zijn van generatie op generatie doorgegeven. En worden nu nog steeds hier gebruikt. Het is een bron van inkomsten voor veel Thonga families in deze regio van Zuid-Afrika.

Reisrond met ons van het Kruger Park naar de Oceaan tijdens jouw vakantie

Prive Safari reizen Zuid-Afrika

Fair travel Eco Toerisme Zuid-Afrika

Engels

Zuid-Afrika op maat. Speciaal op maat gemaakt voor jou in Zuid-Afrika.

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zuid-Afrika reizen doe je met Ntshava Safaris