Mapungubwe tot Kosi Bay Rondreis

Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Mapungubwe tot Kosi Bay rondreis
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

De ultieme magie van Afrika. Mapungubwe tot Kosi Bay rondreis 19 dagen. Zuid-Afrika.

Mapungubwe tot Kosi Bay. Ga met ons op expeditie in Zuid-Afrika. Deze reis in deze vorm kun je nergens anders vinden. Wij ontwijken de drukte en zoeken de echte wildernis en natuur.

Deze reis is alleen voor de echte liefhebbers. Deze reis staat vol met natuur, cultuur, excursies en Afrikaanse bijzonderheden. Verwacht dan ook geen strakke planning.

Elke dag is een verrassing en een avontuur. De doelen staan uiteraard vast maar de volgorde en invulling kan fluctueren al na gelang de dag verloopt. Als je van avontuur houdt dan is dit de Zuid-Afrika reis voor jou.

Mapungubwe tot Kosi Bay rondreis

Mapungubwe tot Kosi Bay Rondreis

19 dagen € 2895

Prive reis

Mapungubwe tot Kosi Bay een natuur en wildlife expeditie rondreis met prive chauffeur-gids! Mooier wordt het niet. Avontuurlijker kan het niet. Nog bijzonderder? Echt niet. Als je echt avontuur wilt en echt durft..

Deze reis is voor natuur , rust en ruimte liefhebbers. Je zult geen massa toerisme zien. Wat je wel gaat zie en mee maken is hoe Afrika vroeger was en hoe het altijd zou moeten blijven.

Mapungubwe tot Kosi Bay rondreis

Mapungubwe tot Kosi Bay rondreizen als in een een expeditie

Prive met chauffeur / gids

Geen massa toerisme

  • Veel Zuid-Afrika zien met niet te grote reisafstanden. Relaxt en ruim de tijd op heerlijke locaties.
  • Het vervoer is in een 4×4 of minivan na gelang jouw groeps grote. Voldoende beenruimte en van alle gemakken voorzien.
  • Ruim de tijd voor alle bezienswaardigheden
  • Deskundige begeleiding

Indien jij speciale wensen of beperkingen heeft laat ons dat weten en wij houden er rekening mee of maken speciale voorzorgsmaatregelen voor jou. Het belangrijkste voor ons is dat jij zoveel als mogelijk zo van Zuid-Afrika kunt genieten zoals wij dat altijd doen.

Let Op!

Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis zijn de overnachtingen heel divers. Van rustieke buskampen in de middle of nowhere tot aan gezellige safari lodges met alle gemakken voorzien. Op sommige locaties zijn geen restaurants aanwezig. Voorraden moeten soms worden ingeslagen en maaltijden moeten soms worden bereid op kampvuren.

Uiteraard helpt jouw gids mee en adviseert waar nodig. Alle overnachtings locaties zijn wel voorzien van water,stroom en goede sanitaire voorzieningen.

Marakele Nationaal Park
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Een selectie wat jij tegen gaat komen tijdens deze exclusieve rondreis door Zuid-Afrika van Mapungubwe tot Kosi Bay

Mapungubwe tot Kosi Bay maar ook een bezoek aan Marakele

Marakele nationaal Park in Limpopo is vol met diverse dieren van Afrika en boom en plantsoorten. Wildlife is hier ongestoort en nog ongerept en het leefgebied van de grootste kolonie Kaap gieren ter wereld..

Gelukig is dit reservaat en leefgebied nog onbekend bij velen zodat het optimaal genieten is als je er bent. Als je aankomt in Marakele Nationaal Park in de Waterbergen en je verwacht een normale bushveld ervaring, zoeken naar Olifanten, Neushoorns en Leeuwen dan doe je Marakele te kort.

Het landschap is een onverwachte extra. Een rozige berg domineert het laagveld beneden. De Kransberg is de thuishaven van ‘s werelds grootste kolonie Kaapse gieren. Een unicum om te zien en mee te mogen maken.

De kransberg

Dominant over alles is een enorme rose getinte bergrug die de naam Kransberg draagt, die op jou neer kijkt waarbij jij je afvraagt of de bergrug nog steeds zo mooi is in de ochtend.

Dan gaat jou opvallen dat de enorme Kamelendoorn bomen die als sculpturen aftekenen tegen de bergen. De grote grijs groene notabelen van het Bosveld.

Echter jij zult voor altijd onthouden dat dit serieus wildlife gebied is als je een gouden gloed van een Leeuw opvangt en een groep Leeuwen in de bush zult zien.

Of je komt Olifanten tegen die er erg van houden om water te komen drinken vlakbij waar jij je bevindt . En soms rukken ze een oude boom uit de grond waar jij bijstaat. De Waterbergen is een niet te onderschatten wildrijk gebied in Zuid-Afrika.

Jij zult daarnaast Waterbokken, Impala, Zebra, Kudu en bavianen gaan zien, soms allemaal te samen in een beeld gevangen onder de Kamelendoorn bomen.

Bij de dammen vindt je wellicht de Kingfischers die in duikvlucht vissen vangen onder water. Maar het meest speciale is de vrij gemakkelijke tocht naar waar de Kolonie Kaapse gieren zich bevinden. Op de grootse Kransberg onderdeel van het Waterberg Plateau. Overal om je heen zul je de enorme grijze vleugels zien als ze door de lucht zweven op zoek naar prooi.

De Waterbergen is niet zo bekend als somige anderen van Zuid-Afrika’s wildparken, maar je zult ervaren dat er veel wild is te vinden, het nog onberoerd en beschermd natuur gebied zoals vermeld op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

Geen massa toerisme

Ze noemen het ook wel het huis van de zeldzame zwarte Neushoorn. Bij de Afrikaners worden de Waterbergen steeds meer gezien als ideale vakantie bestemming en is onder de inwoners van Zuid-Afrika in populariteit aan het toenemen. Buitenlandse toeristen zul je hier zo goed als niet tegen komen. En dat is wel heel erg fijn.

Marakele bevindt zich tussen het droge westen en het natte oost regio van Zuid-Afrika. Marakele is een vogel hemel waar bezoekers dichtbij zeldzame en bijzondere vogels kunnen zien.

Sinds de steentijd is het al zo en waarschijnlijk zal het altijd zo blijven in Marakele nationaal Park. Alle grote dieren zijn aanwezig: veel zwarte en witte neushoorns, luipaarden, buffels in grote getale, leeuwen, cheetahs, wilde honden (geherintroduceerd), bruine hyena’s en olifanten.

Het bekendst zijn de Tuli olifanten die hier in 1999 zijn vrijgelaten. Ook diverse antilope soorten zijn aanwezig zoals rietbok, eland, tsessebe, sabelantilope, kudu, impala, waterbok en nog veel meer (kleinere) soorten

Mapungubwe NAtionaal Park
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Mapungubwe, een van de laatste stukjes overgebleven echte oer wildernis van Afrika.

Het Greather Mapungubwe Transfrontier Conservation Area zoals het officieel nu heet.

Bekend van ongelofelijke vergezichten, ongerepte natuur, overweldigend wildlife en ongelofelijk rijk aan cultuur.

Het gebied wat is ontwikkeld als het tegenwoordige Greater Mapungubwe Transfrontier conservation Area brengt drie landen (Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe) te samen en biedt een erg grote variatie aan attracties voor de echte wildlife liefhebber.

De Zuid-Afrikaanse geschiedenis gaat verder terug dan dat jij denkt. Tijdens de tijd van de donkere Middeleeuwen in Europa, het Koninkrijk van Mapungubwe in Limpopo verwelkomde al handelaren en mannen van invloed van Arabische landen en het verre oosten.

Het oude koninkrijk Mapungubwe

Maar het is pas vrij recent dat dit fascinerende gegeven over dit oude Koninkrijk is ontdekt. Deze Unesco World Heritage Site, Mapungubwe was de hoofdstad van een land ongeveer zo groot als Swaziland en omring door meer dan 200 dorpjes.

Het kan zijn dat je naar Mapungubwe komt voor zijn oude historie, maar je zult tot diep in jouw ziel geraakt worden door het landschap. De magische limpopo rivier die langs stroomt en de zandstenen heuvels. Hier ben je op het toppunt van Zuid-Afrika op meer dan 1 manier.

Wist jij dat de grootste Baobab in Mapungubwe een omtrek heeft van ruim 31 meter?

De lage zandstenen heuvels van Mapungubwe glinsteren in de zon, vergezeld door gigantische Baobaps waardoor het lijkt dat ze samen dansen.

Misschien daarom is het dat mensen praten over het gevoel van Mapungubwe wat anders is dan in elk ander park. Het heeft een soort van spiritualiteit in zich. Het gebied heeft een zeer romantische plaats waar je het plaatje van het park heden ten dage compleet maakt.

Het uitzichtpunt waar de Limpopo rivier en de Shashe rivier vermengen, waar je Botswana en Zimbabwe kunt zien aan de andere kant van de water grens.

De dieren van Afrika

De wilde dieren in het park, inclusief leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en wilde honden zijn al aan het migreren heen en weer binnen de beschermde gebieden tussen de drie landen en ze trekken zich niets aan van de door mensen opgelegde grenzen.

De zandstenen heuvels hebben meer dan 1 geheim voor jou. De top van een van hen die Mapungubwe werd genoemd was het middelpunt van een bijzondere Afrikaanse goud handel wat meer dan 1000 jaar terug gaat in de tijd.

Archeologische studies hebben aangetoond dat 1000 jaar geleden, oud Mapungubwe handelde in goud en ivoor met Arabie, India en China. Veel hiervan kun je tegenwoordig terug vinden in het nationaal museum in Pretoria.

Kruger Nationaal Park
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Het Kruger Park hoeft geen introductie

De koning van alle wildparken en één van de beste wildobservatiegebieden ter wereld is dan ook het Kruger park, dat zich uitstrekt over de Limpopo Provincie en Mpumalanga en langs de grens met Mozambique.

Het Kruger National Park is het ook het bekendste park in Zuid-Afrika en ligt in het noordoostelijk deel van het land en omvat een grotendeels nog ongerept natuurgebied van 60 bij 350 km.

De cijfers spreken verder voor zich: 507 vogelsoorten, 114 reptielensoorten, 49 vissoorten, 33 amfibieënsoorten, 146 zoogdiersoorten en meer dan 23.000 plantensoorten zijn hier geteld.

Het park is 60 km breed en meer dan 350 km lang met een oppervlakte van 21.497 km2, een gebied ter grote van Israël!

Het park vervult de dromen van veel bezoekers die graag indrukwekkende kuddes willen zien draven over de met acacia begroeide savannes.

Ook is het de thuishaven van de grote vijf (olifant, luipaard, leeuw,zwarte neushoorn en buffel) De hoogste concentraties en variatie aan wilde dieren tref je aan rond Lower Sabie, Satara, Shingwedzi  en Skukuza.

Hluhuluwe
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Hluhluwe Imfulozi

Hluhluwe Imfulozi  is het oudste wildpark van Afrika. Waar de Zulu Koning Shaka zijn privé jachtterrein had.

In het hart van Zululand bevindt zich het oudste wildreservaat van Afrika. Zulu koningen zoals Dingiswayo en Shaka jaagden hier en gaven het gebied de eerste conservatie wetten.

Waar vandaag nog steeds de legendarische big 5 van Afrika over de savanne zwerft. Sinds 1895 is het bekijken van wild de hoofd attractie van Hluhluwe- Imfulozi.

Operatie Neushoorn

Als de grondzetter van de grote Neushoorn operatie in de jaren 50 en 60 het park werd wereldberoemd door zijn witte neushoorn conservatie programma. Het park bestrijkt een gebied van 96.000 hectare en herbergt een diversiteit aan flora en fauna.

Het Hluhluwe gedeelte is vooral heuvelachtig en dit noordelijke deel is bekend door zijn grote variatie aan wildlife. Het later toegevoegde Imfulozi gedeelte is wat meer open en geeft mooie vergezichten en ook hier het wildlife is ruim voorhanden. Tegenwoordig wordt Hluhluwe Imfulozi ook wel Klein Kruger genoemd.

Rijk aan geschiedenis is dit gebied zeer zwaar bejaagd. Eerst door de Zulu’s en later door de grote blanke jagers die dit gebied bijna leeg geplunderd hebben voor de wildlife resources die hier voorhanden waren. Honderduizenden dieren zijn hier afgeschoten in een periode van minder dan 50 jaar. De olifanten kuddes zijn afgeslacht en vele andere diersoorten tot bijna uitsterven aan toe.

In de late 1890 minder dan 100 witte neushoorns hadden de slachting overleefd in en rond het Imfulozi gebied en het waren de laatste witte neushoorns overgebleven op aarde.

Eerste en oudste wildpark van Afrika

Gelukkig kreeg het gebied in 1895 officiële bescherming als een wild reservaat. Vanaf de jaren 60 zijn vele diersoorten opnieuw uitgezet in het gebied en heeft er voor gezorgd dat er weer een volledig Ecosysteem functioneert.

Het gebied heeft nu meer dan 1200 plantsoorten, 84 soorten landdieren, en meer dan 350 vogelsoorten om nog niet te praten over de reptiele, amfibieën, vissen en insecten.

De Big 5 als ook Cheetah’s, wilde honden en andere grote wildsoorten hebben weer een huis gevonden in dit zwaarbevochten reservaat.

Het Ecosysteem en de dieren doen het goed en evenwicht is hersteld.

Mapungubwe tot Kosi Bay
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Isimangoliso, Sodwana Bay, Kosi Bay

In 1999 werd het wetlandspark van Greater St. Lucia als eerste op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Het bestaat uit de natuur parken van St. Lucia en Maputaland. Ook bekend als de Elephant Coast.

Het Coastal Forest Reservaat en het Kosi Bay Natuurreservaat. Het is het op drie na grootste nationale park van Zuid-Afrika.

Met een ongerepte kustlijn en een weelderig landschap door het ruim 3.200 vierkante kilometer grote gebied. Je hebt

hier kans om een aantal van de “Big 5” te zien. Het park is het leefgebied van olifanten, witte neushoorns, en ook van de inheemse kaapse buffel en de luipaard.

Hier leeft ook de grootste populatie nijlpaarden van Afrika, en uiteraard vele andere Afrikaanse diersoorten zoals de krokodil, kudu, antilope, zebra’s en vele andere.

De bosgebieden aan de kust, open riviermondingen en zoetwatermoerassen zorgen voor een grote diversiteit aan habitats en ecosystemen. Het is een overgangsgebied tussen Afrika’s gematigde en tropische flora en fauna.

Isimangoliso Indische Oceaan
Mapungubwe tot Kosi Bay 19 daagse natuur, cultuur, wildlife rondreis een expeditie avontuur

Kosi Bay Natuur Reservaat

Kosi Bay Natuur Reservaat is een tropisch paradijs met kristal helder blauw water met aan de oevers een leefgebied voorheel veel dieren van Afrika.

Wij gaan ons onderdompelen in eeuwen oude tradities en leefgewoonte’s.

Het reservaat bestaat uit vier binnen meren: Makhawulani, Mpungwini, KuNhlange en het Amanzamnyama meer en staat via kanalen van grondwater met elkaar in verbinding wat werkt als een soort afvoer buizen systeem richting de Indische Oceaan.

Hierdoor er een rijke visstand en unieke vegetatie is ontstaan. Het 11.000 grote Kosi Bay Natuur Reservaat is een tropisch paradijs met kristal helder blauw water met aan de oevers en het binnenland begroeid met Raffia, Wilde dadels, Palmbomen, moeras mangroves.

Een een Sycamore vijgen bos dat een leef gebied geeft voor meer dan 250 soorten vogels waaronder de Vis Arend en de Kingfisher.

Het waterrijk gebied is het domein van Nijlpaarden en krokodillen. Humbback walvissen kun je regelmatig zien aan de stranden van Kosi Bay op hun trektocht van het Koude water in het Zuiden naar de warmere wateren rondom Mozambique waar ze gaan kalveren voordat ze weer aan de terugreis gaan beginnen.

Ook is het gebied het broedgebied van de grote zee schildpadden waaronder de Loggerhead en de Leatherback van wel 400 kilo zwaar en 120 cm lang die haar eieren legt op de kusten van de Elephant Coast.

Op pakweg 20 km vanaf het reservaat bevindt zich Kosi Mouth waar je de traditionele Thonga vis netten kunt vinden. Deze bouwen en beheren van deze houten netten zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden nu nog steeds hier gebruikt.

En is een bron van inkomsten voor veel Thonga families in deze regio van Zuid-Afrika. Ook krijg je vandaag een indruk van de Mangroves en dat allemaal in het grensgebied met Mozambique.

En al dit is maar een selectie wat jij tegen gaat komen tijdens deze exclusieve rondreis door Zuid-Afrika

Ga met ons op expeditie van Mapungubwe tot Kosi Bay tijdens jouw vakantie

Engels

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zuid-Afrika reizen doe je met Ntshava Safaris