Senioren groepsreis Zuid-Afrika ouderen reis

Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika 50+ 60+ 70+ 80+ of??

senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika
Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

Ouderen en senioren groepsreis Zuid-Afrika. 50+ 60+ 70+ 80+ of??

Als je af en toe een stap kunt zetten, dan kun jij mee op deze rondreis vakantie van 24 dagen in Zuid-Afrika.

Senioren groepsreis Zuid-Afrika. Veel ouderen hebben altijd al de wens gehad om op reis te gaan naar Zuid-Afrika. Speciaal voor deze groep senioren hebben wij deze Zuid-Afrika rondreis ontworpen.

Een relaxte rondreis boordevol natuur, cultuur en wildlife door Zuid-Afrika. Niet te gek grote afstanden maar wel een diverse reis helemaal vol met avontuur.

Kleinschalige senioren en ouderen groepsreis. Maximaal 12 personen kunnen mee

Ontdek de magie van Afrika in 24 dagen. Natuur, cultuur en wildlife groepsreis

Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

24 dagen € 2995,-

Vertrek Juni en September

Ouderen en senioren groepsreis Zuid-Afrika. 50+ 60+ 70+ 80+ of??

Leeftijd is een begrip.. Op zich maakt het niet zo gek veel uit hoe oud jij bent. Als je fit genoeg bent om de vliegreis te kunnen maken dan ben je ook fit genoeg om deze rondreis te gaan maken in Zuid-Afrika.

Wij hebben mensen gehad van 0ver de 90 die fitter waren dan iemand van 25 en een levenshouding van iemand van 35. Leeftijd zegt dan ook helemaal niets. Doordat het een kleinschalige rondreis is. Is er in principe nooit groepsvorming binnen de reis groep. Het blijft altijd gezellig en de sfeer is dan ook perfect.

Wij denken (en de mensen die deze reis al hebben gemaakt) dat wij een perfect Zuid-Afrika avontuur hebben in deze rondreis voor senioren en de wat oudere mensen.

Dus als wat oudere persoon mee gaan met deze senioren groepsreis Zuid-Afrika kun jij ook!

senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika
Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

Ouderen en senioren groepsreis Zuid-Afrika.

Fair Trade Eco Toerisme Zuid-Afrika

Ga jij mee met ons op reis?

Cultuur, Natuur en meer

Een goede en werkelijk mooie rondreis door het kleurrijke en een van de mooiste delen van Zuid-Afrika. Veel Zuid-Afrika zien met niet te grote reisafstanden. Relaxt en ruim de tijd op heerlijke locaties en accommodaties.

Zuid-Afrika heeft het allemaal. Niet voor niets de regenboog natie. Het vervoer is in een comfortabele minivan. Voldoende beenruimte en van alle gemakken voorzien. Ruim de tijd voor alle bezienswaardigheden.

Deskundige begeleiding

Indien u speciale wensen of beperkingen heeft laat ons dat weten en wij houden er rekening mee of maken speciale voorzorgsmaatregelen voor u.Het belangrijkste voor ons is dat u zoveel als mogelijk comfortabel, zo van Zuid-Afrika kunt genieten zoals wij dat doen.

Kruger Park reizen

Senioren groepsreis Zuid-Afrika

24 daagse Natuur en cultuur rondreis

Inclusief excursies

Ntshava Safaris groepsreis voor senioren en ouderen

In deze groepsreis ga jij het echte Afrika ervaren

Tijdens deze Zuid-Afrika rondreis, je zou bijna expeditie of ontdekkingstocht gaan zeggen over deze rondreis, zul jij de vele verschillende landschappen die Zuid-Afrika te bieden heeft gaan ervaren en mee maken.

Van het Hoogveld, het laagveld, de Savanne, ruige bergen, halfwoestijn, strand en zee, moerassen met mangroves en het wildlife op het land en in het water.

Zuid-Afrika reizen 2021 /2022

Senioren groepsreis Zuid-Afrika

Panorama route

Blyde River Canyon

Senioren groepsreis Cultuur en Natuur 24 dagen Zuid-Afrika

Deze rondreis gaat veel verder dan de gebruikelijke Zuid-Afrika rondreizen die elders zoal worden aangeboden en alleen een paar highlights aan doen.

Senioren groepsreis Zuid-Afrika Let op!

Deze reis is absoluut zeer de moeite waard maar vooral anders dan anders. Doordat we veel van de rijke historie, cultuur, wildlife en natuurschoon gaan genieten is de reis anders dan anders. Dat komt ook omdat wij afwijken van de standaard routes en veel door het binnenland zullen rijden.

Ook zullen er diverse ontmoetingen zijn waar jij tijd voor zult nemen en wat de reis spannender maakt. Wij zullen heel veel stoppen en er zeker geen haast werk van maken.

Heb jij dat er voor over dan is er geen mooiere rondreis door Zuid-Afrika dan deze.

Ouderen en senioren groepsreis Zuid-Afrika
Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

Beschrijving van de rondreis

Dag 1: Aankomst Johannesburg, overnachting Johannesburg

Deze dag kom je aan op het vliegveld van Johannesburg en je wordt in de aankomsthal persoonlijk afgehaald om jou naar het eerste overnachting’s adres te brengen in Johannesburg.

Waar je even kunt bijkomen van de vliegreis en van een goede nachtrust kunt gaan genieten voordat je vertrekt de volgde morgen naar het ongerepte noorden van Zuid-Afrika en deze bijzondere natuur en cultuur rondreis echt helemaal gaat beginnen.

Dag 2: Vertrek Johannesburg, overnachting Marakele / Waterbergen Nationaal Park

Na het ontbijt komt jouw persoonlijke chauffeur / gids en vertrekken we en ga je richting het noorden van Zuid-Afrika. Het doel deze dag is het Nationale Park Marakele ook wel Waterbergen genoemd.

Diep in de Limpopo provincie is dit prachtige en relatief onbekende wildpark verscholen. Dit wildpark zal de eerste kennismaking zijn voor jou met de Big 5 in zijn natuurlijke omgeving. Marakele staat vooral bekend vanwege de roze bergen die over alles uitsteken en die de grootste gieren kolonie van de wereld bevat die zich daar bevindt. Erg mooi en zeer interessant.

Limpopo is een mooie en grote provincie. Het beeld wat veel mensen hebben van Afrika met savannes, bush en vol met willdife is grotendeels gebaseerd op deze geweldige provincie.

Marakele national Park

Marakele Nationaal Park

Dag 3: Marakele / Waterbergen Nationaal Park

Er wacht jou vandaag een Big 5 Safari in een open auto in Marakele Nationaal Park. Samen met een plaatselijke ranger van het park ga je op zoek naar de big 5 en ga jij deze onverwacht mooie omgeving verkennen.

Maar eerst zul jij een bezoek brengen aan de gierenkolonie boven op de Kransberg midden in het Marakele Nationale Park. Het is echt heerlijk om in dit rustige en niet bij de massa bekende wildlife reservaat te verblijven. Genieten ten top.

Dag 4: Vertrek Waterbergen, overnachting Polokwane

Je verlaat de Waterbergen en Marakele Nationaal Park. Je gaat naar het hart van de Limpopo provincie. De natuur en de provincie is echt Afrika en wat jij je bij Afrika voorstelt. De overnachting is in Polokwane. We maken er een mooie en relaxte dag van en zijn mooi op tijd in Polokwane zodat je lekker kunt bijkomen van alle indrukken.


Dag 5: Vertrek Polokwane, overnachting Mapungubwe Nationaal Park

Vandaag ga je richting het desolate grens gebied van Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Alleen gescheiden door de machtige Limpopo rivier. Mapungubwe Nationaal Park is een beleving op zich. Dit is het meest ongerepte en desolate deel van Zuid-Afrika.

Ook dit is Big 5 gebied. Ruig, ongerept en ongestoord Afrika. Mapungubwe is onze favoriete plaats in Zuid-Afrika. Het heeft iets magisch en betoverend’s. Niet voor niets was een van de eerste oude Afrikaanse koninkrijk hier gevestigd. Honderden jaren geleden is het Koninkrijk Mapungubwe verloren gegaan maar de sfeer van het oude Afrika is hier nog heel duidelijk te voelen.

De geur van de bush is als een parfum die blijft hangen en van ongekende schoonheid.
Mapungubwe museum

Mapungubwe Mationaal Park Museum

Dag 6: Mapungubwe Nationaal Park

Je gaat het park verkennen en onder andere naar de plaats van het oude vergane koninkrijk van Mapungubwe. Ook ga je een bezoek brengen aan de limpopo rivier die het park min of meer verdeeld met de parken in Botswana en Zimbabwe. Grote kans op het zien van hele grote kuddes Olifanten. De vergezichten van deze oer Afrikaanse omgeving zijn een lust van het oog.

Helemaal Out of Africa.

Als je zin hebt kun je het Mapungubwe museum gaan bezoeken. Als je de tijd hebt sla dit dan niet over. Erg interessant om de oude geschiedenis van Afrika te ontdekken ten tijd de dat wij als Europeanen nog in de donkere middeleeuwen leefden. Hier werd destijds al handel gedreven met het verre oosten en delen van Azië.

Dag 7: Mapungubwe Rustdag

Geniet van de Lodge midden in de bush met de stilte en de geluiden van Afrika om je heen. Waanzinnig!

Dag 8: Vertrek Mapungubwe, overnachting Shingwedzi (Krugerpark)

Je gaat via de noordgrens van Zuid-Afrika met Zimbabwe naar het uiterste noorden van het Krugerpark. Het zogenaamde Pafuri gebied. Wij gaan het Krugerpark binnen bij Pafuri Gate en gaan naar Shingwedzi restcamp waar jij twee nachten zult verblijven in het Restcamp.

Het Pafuri gebied is de regio vanhet Krugerpark waar je nog dieren kunt vinden die elders bijna niet meer aanwezig zijn. Zoals Sable Antilopen, Tsetsebee en de grootste concentratie van verschillende vogels van het Krugerpark.

Impressie van het Kruger Park

Safari Zuid Afrika Kruger Park Ntshava Safaris. Safari's in alle Zuid-Afrikaanse Nationale Parken.

Zuid-Afrika reizen en safari's van Ntshava Safaris
Ook is dit Baobab country.Heel veel oude grote oer Baobabs die het landschap sieren van duizenden jaren oud.

Dag 9: Shingwedzi, overnachting Shingwedzi

Van uit Shingwedzi door het noordelijke deel van het Krugerpark in een open auto met een geweldige sunset Safari. De bush en Afrika gaat slapen. Dit deel wordt ook wel de tuin van het Krugerpark genoemd. Veel verder uitgestorven bomen, planten, grassen en sommige dieren komen alleen hier nog maar voor. Vooral het Fevertree bos is erg indrukwekkend.

Ook is dit het domein van vele hele grote oude Olifanten. De Olifanten met de grootste slagtanden kun je hier in de regio vinden. In de middag vertrek je via een rondrit door het Krugerpark naar het volgende kamp midden in het Krugerpark. Jouw overnachting zal weer zijn in het Shingwedzi Restcamp.

Dit kamp is prachtig gelegen aan de machtige Shingwedzi rivier en het uitzicht vanuit het kamp is wonderschoon. De zonsondergang vanuit het kamp over de rivier met de dieren van Afrika is een droom die uit komt.

Dag 10: Phalaborwa, overnachting Phalaborwa (privé reservaat)

Rondrit door dit mooie deel van het Krugerpark richting het wat meer Centrale deel. Je bezoekt onder andere de machtige Olifants rivier. Tijdens een stop in Letaba Restcamp kun je een bezoek brengen aan het Krugerpark Olifanten museum. (zeker doen) Letaba is een van de mooist gelegen kampen in het Krugerpark.

Het uitzicht vanuit het kamp over de Letaba rivier met permanent water is fenomenaal. Ook zie je vele dieren rond de oevers van de rivier komen drinken. Na deze stop (lunchstop) gaan we verder naar Phalaborwa Gate.

Vlakbij de Gate is een privé reservaat waar je nog een nachtje zult verblijven. Erg mooi gelegen en grenzend aan het Krugerpark. (mooie plek!)

Dag 11: Vertrek Phalaborwa, overnachting Hoedspruit

Via een rondrit door het Centrale deel van het Krugerpark, we gaan Phalaborwa Gate weer binnen en gaan verder door het Krugerpark. Dit wordt ook wel het katten gebied genoemd vanwege de vele grote roofdieren die hier voorkomen en einde dag verlaat je bij Orpen Gate het Krugerpark.

Niet zo gek ver buiten de uitgang ga je verblijven in een leuke kleinschalige Lodge met uitzicht en min of meer omringt door de noordelijke Drakensbergen.

Dag 12: Hoedspruit Rustdag, overnachting Hoedspruit

Als je zin hebt kun je diverse activiteiten gaan ondernemen. Jouw gids is altijd bereid om dit voor jou te verzorgen. mogelijkheden zijn onder andere het bezoek aan een Wildlife opvangcentrum of het bezoeken van de stuwdam van Swadini.

Ook kun je eventueel een avond Big 5 safari gaan maken in de omgeving (niet inclusief) de mogelijkheden zijn eindeloos. En in overleg kan er heel veel.

Dag 13: Hoedspruit, overnachting Hoedspruit

Vandaag ga je de Blyde River Canyon ontdekken oftwel de Panorama route. De Blyde River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld waar wij diverse stops zullen maken. En u onder andere, de drie rondavels, burkes luck potholes, Gods Window en de Lisbon Falls laten zien.

Ergens rond de middag zullen wij aankomen in Graskop waar als u dat wilt pannenkoeken kunt gaan eten in het beroemdste pannenkoekenhuis ter wereld (Harry’s Pancakes) Na graskop dalen wij weer af naar het laagveld en gaan terug naar Hoedspruit.

Dag 14: Vertrek Hoedspruit, overnachting Marloth Park

Je maakt een mooie rit vandaag. Het einddoel is Marloth Park en met tussenstops in Hazyview en Nelspruit krijg jij ook de gelegenheid om in alle rust het reservaat te verkennen en kennis te maken met sommige van de dieren van Afrika. De rest van de dag kun jij door brengen waar en hoe jij dat wilt. Lekker genieten van de Lodge en heerlijk bijkomen en relaxen in de Afrikaanse bush met de dieren van Afrika om je heen.

Dag 15: Marloth Park rustdag, overnachting Marloth Park

Lekker relaxen in de Afrikaanse bush. Heerlijk genieten van de Lodge, het zwembad en het terras en je heerlijk laten verwennen.

Dag 16: Marloth Park, Overnachting Marloth Park

Het gaat gebeuren! Vroeg op! Jij gaat vandaag de gehele dag in een open auto door het Krugerpark op safari. De ranger komt jou in de ochtend heel vroeg ophalen en laat jou zijn favoriete plaatsen in het Krugerpark zien. Veel wildlife en uiteraard het spotten van de Big 5.

Senioren groepsreis Zuid-Afrika

Op zoek naar de Big 5

Deze dag is de reis al meer dan waard.

Er gaat niets boven het Krugerpark en daar op safari gaan. Oog in oog met een Olifant of met een paar leeuwen op hele korte
afstand is iets wat jij nooit meer zult vergeten en in jouw geheugen zal worden gegrift voor altijd.

Dag 17: Marloth Park, Rustdag, Overnachting Marloth Park

Lekker relaxen in de Afrikaanse bush. Heerlijk genieten van de Lodge, het zwembad en het terras en je heerlijk laten verwennen. Ook een rondje rijden over het reservaat is een aanrader. Wij kunnen als je daar zin in hebt verschillende mooie plaatsen laten zien.

Het uitzicht vanaf de oevers van de Crocodile River naar het Krugerpark is absoluut de moeite waard. En wie weet spot je nog een aantal van de Big 5 die komen drinken.

Dag 18: Vertrek Marloth Park, overnachting Piet Retief

Dit is min of meer een reis dag maar alles behalve vervelend. Het toeren door het binnenland en langs Swaziland is erg afwisselend, op veel plaatsen uitzonderlijk mooi en uitgestorven. Jij zult regelmatig het gevoel hebben dat je hier als enigste rondrijdt.

We gaan dan ook een aantal erg leuke stops maken onderweg op mooie locaties in het binnenland van Zuid-Afrika. Om de rit niet te lang te maken gaan we overnachten in Piet Retief op de grens van Mpumalanga met Zulu Land oftewel Kwazulu Natal.

Dag 19: Vertrek Piet Retief, overnachting St Lucia

Na een goede nachtrust gaan we op weg naar de Indische oceaan en St Lucia. Aan het einde van de ochtend zullen we aankomen en gaan we kijken of we alvast wat Nijlpaarden kunnen vinden. Isimangaliso staat bekend zoals omschreven bij het Unesco Wereld erfgoed als het enigste nog onaangetaste moeras en mangrove gebied in Afrika.

Schitterend gelegen aan de Elephant Coast van Zuid-Afrika. St Lucia is volledig omsloten door water. Aan de ene kant de Oceaan aan de andere kant Lake St Lucia. De enigste toegangsweg is via een brug over Lake St Lucia en wie weet zie jij de Nijlpaarden al vanaf de brug.

Dag 20: St Lucia, overnachting St Lucia

Deze ochtend ga jij een boottocht maken op lake St Lucia en door het Isimangaliso Wetlands Park. Lake St Lucia herbergt de grootste kolonie Nijlpaarden van Afrika. Ruim 800 Nijlpaarden leven samen in dit leef gebied. (ook veel krokodillen trouwens..)

Tijdens deze boottocht krijg je een goede indruk van de wetlands, de mangroves en het wildlife wat daar leeft. Waarschijnlijk ziet en hoor je de Afrikaanse Vis Arend. Een van de mooiste en
luidruchtigste van de grote Arenden van Afrika.

Isimangolisa

Isimangolisa

‘s Middags ben je vrij om St Lucia te gaan verkennen en te genieten van de terassen en heerlijke restaurantjes. Of…….. het is aan jou. We gaan met jou een rondrit maken door het duingebied van het Isimangaliso Wetlands Park en gaan op weg naar Cape Vidal, een van de mooiste stranden van Afrika.

In dit gebied bevinden zich veel witte neushoorns en een grote verscheidenheid aan overig wild. Met een beetje geluk zie je olifanten op het strand. Hoe mooi is dat?

Als jij zou willen kunt je van Cape Vidal tot diep in Mozambique over het strand lopen. het is wel een stukje maar in theorie is het mogelijk. Het strand en het duingebied zijn werkelijk spectaculair.

Dag 21: Vertrek St Lucia, overnachting Bergville

Via de weg langs de kust tot aan Durban gaan we op weg naar Bergville in het centrale deel van het Royal Natal hooggebergte. We gaan overnachten aan de voet van het Amphi Theater. Deze bergomgeving is uitzonderlijk mooi.

Zwitserland is er niets bij. Het voelt ook een beetje zo. Dit gedeelte ligt pal op de grens met het kleine bergstaatje Lesotho. De uitzichten zijn dan ook spectaculair te noemen. Dit is een betoverende plek in het Centrale deel van de Drakensbergen.

Dag 22: Bergville, overnachting Bergville

Via de Golden Gate Highlands waar we een rondrit en diverse stops maken gaan we naar het dorpje Clarens. Beetje toeristisch dorpje maar wel erg leuk. Tijdens de stops en de rondrit zul je het gevoel hebben dat je op de maan bent beland.

Dit is een ongelofelijk stukje natuur met schitterend wildlife wat bijna nergens anders voorkomt. Wij hebben konijnen gezien zo groot als volwassen honden. Vooral de berg zebra’s en de berg gnoe’s die zich hebben aangepast aan de grote hoogte zijn de moeite waard.

Het Golden Gate National Park is het kleinste nationale park van Zuid-Afrika maar zeker 1 van de mooiste.
Royal Natal national Park

Royal Natal Nationaal Park

Dag 23: Vertrek Bergville aankomst Johannesburg Kempton Park

De laatste dag is aangebroken en we verlaten Bergville en het hoogland en we gaan terug naar Kempton Park in de buurt van de luchthaven van
Johannesburg. Waar jij rond een uur of twee zult aankomen in Kempton Park.

Dag 24: Vertrek naar huis

Na een relax dag in Kempton Park (the Aero Guest Lodge) wordt je naar de luchthaven gebracht voor het vertrek naar huis. Als je zin (en tijd hebt) dan kun je eventueel een extra excursie doen naar Johannesburg , Soweto, Pretoria of waar je dan eventueel nog puf voor hebt.

Senioren groepsreis Zuid-Afrika ouderen reis

Heb jij zin in deze groepsreis voor senioren en ouderen in Zuid-Afrika? Neem dan contact met ons op en vraag om de brochMaak ure

Reis met ons door Zuid-Afrika tijdens jouw vakantie ook als je senior of wat ouder bent

senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika
Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

Senioren groepsreis Zuid-Afrika ouderen reis

Het is mogelijk om op verzoek te upgraden naar 4 sterren accommodaties op verzoek. Gemiddeld zal er dan een toeslag worden berekend van € 90,- per persoon, per nacht.

Zuid-Afrika is mogelijk voor bijna iedereen

Chisomo Safari Camp 4 sterren
Senioren en ouderen groepsreis Zuid-Afrika

Engelse website

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Een senioren groepsreis in Zuid-Afrika doe je met Ntshava Safaris