Fox reizen Zuid-Afrika zijn wij niet. foto safari kruger park

Hoe is de Bevolking/cultuur in Zuid-Afrika

Als je ergens in de wereld een mengelmoes van verschillende culturen kunt vinden, dan is het wel in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika wordt niet voor niets de regenboognatie genoemd. Zuid-Afrika heeft een enorme aantrekking’s kracht op de rest van het Afrikaanse continent en ere zijn vrij grote concentraties van Indische cultuur groepen in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is een echte mengelmoes van culturen en groeperingen.

Administratie..

De grootste hobby van de Zuid-Afrikaanse overheid is het mensen opzadelen met administratie… Als je iets koopt bij de supermarkt krijg je 2 bonnetjes. Als je iets besteld in een lunchroom… krijg je een bonnetje dat je hebt besteld, een bonnetje dat je hebt betaald (2x) en het bonnetje dat je hebt besteld (met een nummer) is hetgeen je terug geeft aan degene die jouw bestelling komt brengen. Hier kunnen wij een boek over vol schrijven..

Zuid-Afrika paspoort en visum: Heb ik voor Zuid-Afrika een visum nodig?

Als je drie maanden of korter in Zuid-Afrika wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. In het onderstaande geven we een overzicht van de zaken die je wel aan de douane in Zuid-Afrika, of de ambassade van Zuid-Afrika in Den Haag, moet kunnen overleggen.

Om naar Zuid-Afrika te kunnen reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn.

Zuid-Afrika taal,

Spreekt iedereen goed Engels in Zuid-Afrika?: Engels is de gemeenschappelijke taal in Zuid-Afrika. In de steden praten de meeste mensen zeer goed Engels. Op het platteland en in de townships vind je echter toch nog veel mensen die het Engels maar matig beheersen. Veel blanke Afrikaners praten wel prima Engels maar prefereren het Afrikaans, een dochtertaal van het Nederlands.

Uitgerust op reis:

Misschien wel een van de meest onderschatte en wellicht moeilijkste voorbereiding die je kunt treffen. “Zorg dat je zo uitgerust mogelijk begint aan jouw reis”. Een reis naar Zuid-Afrika is zeer de moeite waard, maar helaas lang en vermoeiend. Meestal ben je 24 uur onderweg, vanaf het moment dat je jouw huis uitstapt, totdat je jouw eerste overnachting’s locatie binnen stapt. Wellicht kun jij wat puzzelen voor onderweg.

Rijbewijs:

Als je wilt gaan auto rijden in Zuid-Afrika. Vergeet dan niet om een internationaal rijbewijs te halen bij de ANWB. Deze kost ongeveer € 12,50. En kun je zo ophalen. Pasfoto’s en jouw geldige Nederlands rijbewijs meenemen en je kunt er op wachten.

Kleding:

Het beste is om zoveel mogelijk katoenen kleding te dragen in Zuid-Afrika. Dat scheelt qua gevoelstemperatuur al snel een graad of 10 ten opzichte van synthetische kleding. Katoen ademt beter en voert beter jouw warmte af zonder dat het terug kaatst op jouw lichaam. Neem zeker dichte schoenen mee voor tijdens de excursies en safari’s. Liefst wandelschoenen of bergschoenen als je deze hebt. Als je de Bush of het Krugerpark in gaat, doe dan een lange broek aan.  Maar neem verder vooral zomerkleding mee voor overdag en voor s’avonds een lange broek en een lekkere warme trui. Niet te veel meenemen.

Foto toestel / Camera:

Neem uiteraard een fototoestel mee en voldoende geheugenkaartjes. Wil je echt professionele foto’s maken, dan adviseren wij jou om een toestel mee te nemen met een 300 mm zoomlens of meer mee te nemen.