Zambia reizen vanuit Zuid-Afrika

Zambia reizen vanuit Zuid-Afrika met Ntshava Safaris naar Luangwa plains

Zambia reizen
Over landing. Van Johannesburg Zuid-Afrika via Botswana en de Victoria watervallen naar North Luangwa plains in Zambia

Kom naar Zuid-Afrika en wij reizen met jou naar Zambia

Zambia reizen. Zambia is een land van onvergelijkbare schoonheid en ongerepte wildernis. Het is een erg vruchtbaar land dat rijk is aan mineralen en hulpbronnen.

Ongeëvenaarde populatie van dieren in het wild en de thuisbasis van de meest magnifieke rivieren van Zuidelijk Afrika en natuurlijk de Victoria watervallen.

Zambia bevindt zich op een hoogvlakte in zuidelijk centraal Afrika met een bevolking van ongeveer 17 miljoen mensen.

Het grenst aan de Congo en Tanzania in het noorden en noordoosten. Malawi en Mozambique in het oosten en zuidoosten. Zimbabwe en Botswana in het zuiden en dan nog Namibië en Angola in het westen.

Zambia is van de buiten categorie van het reizen in Afrika

Wij reizen met jou naar Luangwa plains. Mischien wel het beste wildlife gebied ter wereld. Ongestoord, ongerept en ongelofelijk.

Let op!

Dit is een specialistische en unieke Zambia reis. En daar hangt helaas wel een prijskaartje aan.. Als je het ervoor over hebt. Dan krijg je jouw Afrika avontuur zoals nergens anders mogelijk is.

En dat is onbetaalbaar.

Victoria watervallen Zambia

Via Botswana en de Victoria watervallen naar Zambia. Alleen mogelijk tussen juni en November

Het Afrika 4×4 avontuur van jouw leven

Let op! wij doen dit maar een paar keer per jaar. Vol is vol. De eerst volgende mogelijkheid is vanaf juni 2022

Inschrijf kosten voor deze Zambia, Botswana, Zuid-Afrika 4×4 overland reis in 2022 is € 750 per persoon. Wees er op tijd bij! Vol is vol. Slechts 14 plaatsen beschikbaar per reis.

Eerst volgende mogelijkheid is voor Juni 2022.

Totale kosten

De totale kosten zullen rond de € 6000 zijn per persoon. Dit wordt bekend gemaakt als de definitieve route bekend is en het totale aantal deelnemers voor 2022 en 2023. De totale reisduur is drie weken. Vertrek Johannesburg en aankomst weer in Johannesburg. Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, Inclusief de victoria watervallen met een 4×4.

Waar gaan wij heen als wij naar Zambia reizen

Het einddoel is North Luangwa plains in Zambia. Een 4500 km2 natuur en wildlife gebied. Waar zo goed als niemand anders zal zijn. Behalve Wildlife en avontuur.

Via een nogal avontuurlijke route werken wij ons vanuit Zuid-Afrika naar Luangwa plains. Rivieren oversteken via pondjes. Dirt road en gravelwegen. Op expeditie in Afrika zoals bijna niemand ooit zal doen.

Hoe reizen wij naar Zambia.

Dit soort reizen… Die kun je maar op 1 manier doen. Met grote 4×4 voertuigen. Wij reizen met Landrovers of Toyota Landcruisers al na gelang de grote van de groep. Naar Zambia en helemaal naar de Luangwa plains kun je anders niet bereiken. Reizen naar Zambia is dan ook nog niet zo makkelijk.

Zambia reizen met landrovers

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Wij reizen naar Zambia In landrovers Defender of Toyota landcruisers

Al naar gelang de samenstelling van de groep op weg naar Zambia als wij reizen

Luangwa national Park in Zambia

Zowel het South Luangwa National Park als het North Luangwa National Park liggen op de westelijke oever van de Luangwa-rivier. Het noorden wordt omlijst door de Muchinga Escarpment die 1000 meter boven de vallei uit rijst .

Veel seizoensgebonden rivieren stromen door de nationale parken en vullen de verlaten poelen voor de dieren onderweg als ze stromen. Naar Zambia en Luangwa plains kun je dan ook alleen in de droogte tijd reizen.

De ongekende en ongetemde bush is een showcase voor dieren zoals je nergens anders vindt. Vanwege de niet-omheinde kampen en de vele mogelijkheden.

Uitgestrekte brede, rustige rivieren zorgen voor mogelijkheden van avontuurlijke kanotochten door de wateren met nijlpaarden en krokodillen. Vroege ochtenden zijn perfect voor wandelsafari’s zoals nergens anders.

Als de Afrikaanse zon ondergaat is de opwinding van een night drive en wat jij zoal kunt tegenkomen een ongekende verrassing. Telkens weer.

Zambia reizen luangwa plains
Over landing. Van Johannesburg Zuid-Afrika via Botswana en de Victoria watervallen naar North Luangwa plains in Zambia

Zambia reizen dat doe je maar 1x en waar kom jij dan terecht?

Als we aankomen op onze eindbestemming in Zambia dan zijn we in North Luangwa National Park. Wat is erg afgelegen en onbeschrijfelijk mooi, een oase van rust in een drukke wereld zoals je alleen nog maar in Afrika vindt. Het is 4636 vierkante kilometer beschermde fauna en flora.

Ongestoord en ongerept zoals het altijd al is geweest.

Hier in het noorden van Zambia vind je een park als geen ander. Als jij, je in dit waanzinnige prachtige natuurgebied waagt dan ben jij echt Out of Africa. En zelfs ook voor plaatselijke begrippen in een afgelegen gebied in Zambia.

Jij  zult geen toeristenbussen of allerlei andere moderne faciliteiten tegenkomen. Maar jij wordt echt teruggeworpen in een tijd dat Afrika nog echt wild was.

Dit is het enige Nationale Park in Afrika met een dergelijke exclusiviteit vanwege de afgelegen ligging en het beschermingsbeleid waardoor het altijd zo zal blijven, een oprechte en ongerepte biosfeer.

Zambia reizen Botswana

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Via Botswana naar Zambia reizen per 4×4

Nu ben je uiteraard benieuwd waar je dan wel niet helemaal naar toe reist in Zambia

Nou daar gaan we: We komen aan in North Luangwa plains. Via Mano Gate de noordelijke ingang. Terwijl je de Muchinga-steile helling afdaalt vanaf Mano Gate, door het prachtige Miombo Bos zie jij een koel bos met bomen torenhoog.

Meer dan 15 meter torent deze hoog boven de vallei. Met verschillende soorten vogels (sommige Oost-Afrikaanse soorten die niet verder voorkomen en niet in het zuiden worden gezien) alleen maar in deze vallei.

Blauw apen, bosvarken, sable en roan antilopen zijn er te vinden in dit hogere koelere gebied. Jij daalt verder af langs de helling, voorbij het bos, over de heldere beekjes over een rode aarde. Er volgt jou waarschijnlijk geen ander voertuig. Die zul jij ook niet zien en de hitte wordt intenser.

Je bent helemaal alleen in deze ongerepte wildernis terwijl jij afdaalt in de Luangwa-vallei. Tekenen van olifanten zijn overal en af ​​en toe blokkeren gieren de thermiek en een geschrokken puku springt over het pad, je bent in het hart van Afrika.

Met slechts een paar kampen moet je echt een boeking hebben om in het park te mogen verblijven en dagjesmensen zijn niet toegestaan. Er zijn maar weinig wegen en een 4×4 is dan ook absoluut noodzakelijk.

Zie je het voor je? Reizen in Zambia? Wat een droom is dat. Wij maken het waar!

Een sfeer impressie van de Lodge midden in Luangwa plains. ver, ver en heel ver van de bewoonde wereld. Out of Africa ten top.

Zambia Luangwa plains

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Reis met ons naar Zambia

In een 4×4 en heb het avontuur van jouw leven

Luangwa river

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Beter, mooier wordt het niet

ONMOGELIJK

Het ultieme Afrika avontuur

Zambia heeft drie grote rivieren, de Kafue, de Luangwa en de Zambezi, die het landschap bepalen.

Deze rivieren zijn de levensader voor al de mensen in Zambia en de nationale parken. De parken zijn rijk aan wilde dieren van de Liuwa Plains naar Victoria Falls, Lake Kariba, Zambezi Valley en de Luangwa Valley.

Zambia heeft naast de vele geweldige nationale parken een grote verscheidenheid aan ecosystemen, habitats en dieren in het wild.

Het wilde North Luangwa is de onontgonnen parel van dit prachtige land. Zijn afgelegen ligging en schoonheid is alleen open geweest als Nationaal Park voor meer dan 30 jaar. Tot voor kort was het een onontgonnen gebied. En Zambia staat nu pas toe om de de enthousiaste reiziger te ontvangen.

Die de vreugde zal meemaken dit ongetemde land volledig voor zichzelf te hebben. Wat het extra Interessant maakt is dat het, het enigstee nationaal park in Zambia is met de Big 5 (luipaard, leeuw, buffel, neushoorn en olifant) Maar uiteraard is er veel en veel meer te zien!

Zambia reizen noord luangwa
Over landing. Van Johannesburg Zuid-Afrika via Botswana en de Victoria watervallen naar North Luangwa plains in Zambia

Zambia reizen die jij nergens anders kunt vinden.

De thuisbasis van de beroemste wandelsafari sinds 1989 en met een schat aan dieren in het wild, waaronder onder andere Cookson’s Gnoes, enorme kuddes buffels, leeuwen, Roan, Zebra, Sable, Eland, Puku, Impala, Hyena’s die meer jagen dan ze vangen.

Meer Luipaarden per vierkante kilometer dan waar dan ook in Afrika.

Er is zoveel te ontdekken,te beleven en leuk te vinden in dit Nationaal Park in Zambia.

Chifunda Pontoon

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Chifunda Pontoon

We zijn er bijna

Zambia reizen noord luangwa

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

De Ingang van het Luangwa Nationaal Park in Zambia

Toegang tot het park is alleen mogelijk met een fatsoenlijke 4×4 door de Mano-poort in het noorden vanuit Mpika op de Great North Road of tegenover het ponton in het zuiden rijdend vanaf Mfuwe. De enigste andere mogelijkheid is met een chartervlucht van Mfuwe naar Mwaleshi air strip binnen de grenzen van het Park.

Delia Owens schreef een boek over haar ervaringen in het park genaamd de, Eye of the Elephant ”,

Een fascinerend inzicht in dit tijdperk in en van Afrika.

Dit heeft tot de oprichting van een conserveringsrelatie geleid met de Frankfurter Zoological Society die het werk hebben verder hebben voortgezet en ze zijn begonnen met een zeer succesvolle neushoornreservaat. Binnen de grenzen van het park. Daar hebben ze destijds de zwarte Neushoorn opnieuw uitgezet. Waardoor het North Luangwa National Park het enige nationale park in Zambia is met zwarte neushoorns.

De vegetatie varieert van Miombo-bossen tot enorme Mopani-bossen, open graslanden, oude Leadwoods, Riverine-struiken en Acacia-struikgewas. Er zijn prachtige oxbowemeren en lagunes. Delia Lagoon is het meest beroemd en genoemd naar zoölogen Mark en Delia Owens.

Die altijd gingen kamperen aan de Luangwa-rivier, nu de aanblik vanuit het camp in North Luangwa National Park in Zambia.

En dit is waar jij dan gaat verblijven in Zambia

Zambia reizen vanuit Zuid-Afrika
Over landing. Van Johannesburg Zuid-Afrika via Botswana en de Victoria watervallen naar North Luangwa plains in Zambia

Met een safari van 4 tot 5 dagen kunt jij het meeste en het beste naar boven halen uit deze geweldige plek halen.  Meer genieten doe jij door, de stekker uit het stopcontact te halen, tot rust te komen en de wildheid van dit prachtige Nationale Park te leren waarderen. En het goede nieuws is… Jij verblijft hier 6 nachten! Ruim de tijd dus. En toch veel en veel te kort.

Jij gaat als een herboren en ander mens terug de wijde wereld weer in.

Zambia reizen? Ga jij met ons mee? Is jouw interesse gewekt?

Reis met ons naar Zambia tijdens jouw vakantie

Noord Luangwa Nationaal Park

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

GET INTO THE WILD

NTSHAVA SAFARIS

Zambia reizen

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Wij weten waar jij moet zijn

NTSHAVA SAFARIS

Ben jij klaar voor het avontuur van jouw leven?

Wij wel en nemen jou graag mee op expeditie

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug via de Victoria Watervallen en Botswana. Met 4×4’s naar Zambia op reis.

Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug
Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug

Ntshava Safaris

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk.

Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen.

Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Overlanding van Zuid-Afrika naar Zambia reizen doe je met Ntshava Safaris